COOLPIX P90 – Nikon

By | април 22, 2024

Nikon COOLPIX P90 е 12,1-мегапикселов цифров фотоапарат с CCD сензор. Той има 24-кратно оптично увеличение и 4-кратно цифрово увеличение, голям 3-инчов LCD екран, самоснимачка, 47 MB вътрешна памет, вградена светкавица, автоматична светкавица и намаляване на ефекта „червени очи“.

Nikon COOLPIX P90 е фотоапарат за професионалисти, известен още като фотоапарат с ултракъсо увеличение. P90 има най-голямото увеличение, виждано някога – 24x оптично увеличение (4,0 – 110,4 mm). 24-кратното оптично увеличение (4,0 – 110,4 мм) е

Подобно на Fujifilm Finepix S1500, този фотоапарат има добър захват за ръка. Всички бутони са с много добро качество. Дизайнът на пантата на екрана е много подобен на този на Sony DSCHX1 и може да се премества само вертикално. Потребителският интерфейс е много подобен на този на DSLR фотоапаратите на Nikon. Той е много функционален и му липсват следните аспекти.

Няма нито едно от прекомерните улеснения за потребителя, които се срещат във фотоапаратите на други марки. Използването на спусъка за мащабиране в менюто за настройки на фотоапарата води до появата на помощно меню. По-голямата част от теглото е в тялото на фотоапарата, тъй като той използва литиево-йонни батерии. Джогинг дискът е добре изработен, какъвто е случаят с DSLR фотоапаратите на Nikon. Той не се използва за управление на ръчното фокусиране. Уникална функция е възможността за задаване на горна граница на чувствителността ISO.

Фотоапаратът не превишава тази граница, така че изображението няма да бъде зърнисто. Разделителната способност за запис на видео е съвсем базова при P90, докато повечето фотоапарати с ултракъсофокусни изображения се стремят към 720p – основния HD стандарт. Налице е и режим, който позволява запаметяване на потребителски настройки. Налице е и режим за промяна на съотношението на страните на изображението, за да съответства на екрана на телевизора. Работата с огромното увеличение е безшумна, въпреки че има леки вибрации. Стабилизирането на изображението при максимално увеличение не е лошо. Тя е много удобна за потребителя, но с по-качествен обектив този обектив наистина щеше да блесне. Качеството на изображението се понижава при максимално увеличение.

След заснемането на снимката на екрана се появява леко жълт цвят. Въпреки това резултатът изглежда естествено на компютърния екран. Цветовете са приглушени и не са прекалено подчертани. В Nikon P90 има малко неща, които да не ви харесат. Като цяло това е чудесен фотоапарат и поне в Индия Nikon се приближава към пазара на ултразвукови фотоапарати. Досега този сегмент беше доминиран предимно от Canon и Sony. Ако качеството и производителността бяха малко по-високи, този фотоапарат щеше да е победител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *