SEO оптимизация на анкор текст – как вашите анкор текстове влияят върху стратегията ви за изграждане на връзки

By | September 18, 2022

Една много важна част от вашата стратегия за изграждане на връзки, тясно свързана с вашата стратегия за ключови думи, е Anchor Text на вашите входящи връзки. Това е мястото, където вашата стратегия за ключови думи се среща с вашата стратегия за изграждане на връзки. Когато говорим за стратегия за ключови думи, трябва да изберете с кои ключови думи искате да позиционирате уебсайта си, като вземете предвид основно три основни критерия: обем на търсене на ключови думи, уместност на ключовите думи и конкуренция за ключовата дума. Това е първата стъпка във всяка SEO стратегия, след като бъде решено, можете да подобрите класирането в търсачката си за тези избрани ключови думи, като използвате същите тези ключови думи като котвен текст във входящите връзки, които получавате към вашия сайт. Защо така? Защо работи по този начин? Когато въведете низ от ключови думи в полето за търсене на Google, едно от нещата, които Google прави, е да погледне в своя индекс колко връзки има със същия низ от ключови думи и къде сочат те. Ако много връзки с котвен текст, подобен или равен на този, който сте въвели в полето за търсене, сочат към един и същ URL адрес, тази страница ще се покаже в най-добрите резултати.

Нека обясня отново с прост пример. Има два уебсайта, които правят абсолютно същото, и двата продават памучни тениски. И двете са идеално оптимизирани по отношение на търсачката. И двете имат еднакви тагове, възраст и брой входящи връзки. Има само две разлики между двата уебсайта: техния URL адрес и анкор текста на техните входящи връзки. Единият се нарича cottont-shirts.com а другата се нарича 555.com. При равни други условия, когато някой въведе ключовата дума „памучни тениски“ в полето за търсене на Google, първо трябва да се появи уебсайтът cottont-shirts.com, защото, както обяснихме преди, много помага ключовите думи, въведени в търсенето се съдържат във вашия URL адрес. Но има ли възможност 555 да се качат по-високо в класацията? Може ли да победи cotton-shirts.com? Отговорът е да, ако единият управлява правилно анкор текста на своите входящи връзки, а другият не. Нека си представим, че и двата сайта имат 20 входящи връзки, но техните котви текстове са различни.

Новобранците и не толкова умните момчета от cottont-shirts.com имаха следния текст във всичките си входящи връзки:

– „За най-добрите оферти за памучни тениски щракнете тук, за да посетите нашия магазин

o Връзката сочи към URL адреса cottont-shirts.com, но закрепеният текст е „Щракнете тук, за да посетите нашия магазин“

От друга страна, специалистите по SEO в 555.com имаха следния текст за своите входящи връзки:

– „Ще намерите най-добрите памучни тениски при 555. За да посетите нашия магазин, щракнете върху следната връзка: Памучни тениски

o Връзката сочи към URL 555.com, но котвият текст е „Памучни тениски“

Какъв ще бъде крайният резултат от този хипотетичен пример? Когато напишете думите „памучни тениски“ в полето за търсене на Google, Google ще провери индекса си и ще помисли: „Имам 20 различни връзки с ключовите думи алуминиеви мебели, които сочат към уебсайта 555.com и никой не сочи към cottont-shirts.com . Следователно за тези специфични комбинации от думи уебсайтът 555.com е по-подходящ (и ще изглежда по-високо в класацията), въпреки че cottont-shirts.com съдържа търсените ключови думи на своя URL адрес.

Тук е твоят Стратегията за ключови думи отговаря на вашата стратегия за изграждане на връзки. Използвате ключовите думи, които сте избрали в началото, за да бъде вашият анкор текст във вашите входящи връзки и това е начинът, по който драстично ще подобрите класирането си в търсачките. Колкото повече входящи връзки (с по-висок PR по-добре) с даден анкор текст, който съответства на избраните от вас ключови думи, толкова по-добри резултати ще имате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *