80-те се завърнаха – бихте ли носили изпрани с киселина дънки?

By | август 13, 2022

Обичайте ги или ги мразете, изпраните с киселина дънки се завръщат с отмъщение. Виждани са да красят краката на знаменитости като Ники Хилтън, Виктория Бекъм и Риана. Ако сте били дете на 80-те, тогава знаете, че този външен вид беше на мода тогава. Превъртете бързо напред до днес и ще видите, че направиха драматично завръщане. Така че, за да сте разбираеми в модата и точно в тенденцията, бихте ли носили тези дънки?

КАКВО ТОЧНО СА ТЕЗИ ДЪНКИ?
Киселинното пране, известно още като мраморно, матирано или ледено пране, е форма на химическо избелване на дънки. Той разгражда дънковите влакна и принуждава боята да избледнява и да се избелва. Порестите камъни, напоени с хлорна белина, се търкаляха в огромни шайби заедно с денима. Това повтарящо се действие на камъните върху денима би избелило неравномерно дънките и би създало ефект на петна.

КАЖИ МИ УТРЕ…
Дънките, изпрани с киселина, които се произвеждат днес, не са толкова шумни, колкото бяха преди. Новият процес, свързан с производството на тези дънки, е, че химикалите сега се напръскват и много бързо се отстраняват. Това позволява много по-голяма степен на контрол, когато става въпрос за премахване на цвят. Този нов метод също така намалява интензивността на моделите, които хлорът би създал. Етикети от висок клас като True Religion, John Eshaya, William Rast и J Brand предлагат светли, тъмни и сиви вариации на тези дънки от 80-те години и ако се носят правилно, този стил може да изглежда шик и остър, вместо остарял и остарял.

КАК МОГА ДА НОСА ТЕЗИ ДЪНКИ, БЕЗ ДА ИЗГЛЕЖДАМ КАТО БРОЙКА ОТ 80-ТЕ?
Ако мислите да експериментирате с тези фънки дънки, ще е необходимо малко внимателно планиране, за да ги извадите. Ето някои неща, които трябва да имате предвид:

  • Носете го пестеливо – ефектът върху дънките ви вече ще привлече вниманието на хората, така че сведете останалата част от облеклото си до минимум. Съчетайте го с основна, едноцветна тениска, топ или пуловер. Добавете изрязано кожено яке и сте готови.
  • Все още можете да носите аксесоари – Въпреки че тези дънки са много привлекателни, можете да ги допълвате с колие, шал, гривни или обеци. Просто се уверете, че са едноцветни, за да не се сблъскват с панталоните ви.
  • Ако имате големи бедра или крака – Киселинното пране може да не е идеалното решение за вас, тъй като белите петна ще ги подчертаят още повече. Вместо това потърсете по-фините стилове. Те имат по-измито усещане за „счупено“ за тях.
  • Ако имате голям корем – Опитайте стил с висока талия. Това ще замаскира изпъкналостта ви и ще създаде гладка равнина над областта на корема ви.
  • А сега за обувките – носенето на гладиаторски ботуши с ток ще направи този дънков стил бретон актуален. Допълнителни обувки, които изглеждат страхотно, са стилети, балетки, а за по-напрегнат вид – мотористки ботуши.

Модата е циклична и всички тенденции се появяват отново и отново. Със завръщането на дънките, изпрани с киселина, те могат да изглеждат по-модернизирани, когато се носят правилно. Тоест без голямата коса, крачоли и ръкавици без пръсти! Така че бихте ли ги носили?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *