8 съвета, които ще ви помогнат да овладеете Solidworks

By | септември 16, 2022

Що се отнася до софтуера за механично компютърно проектиране (CAD), SolidWorks бързо се превръща в лидер в индустрията. Може вече да сте запознати с основите на Solidworks, но как да станете майстор на този високотехнологичен инструмент? SolidWorks предоставя мощен набор от инструменти за инженерно проектиране за по-добро проектиране на продукти, независимо от размера на вашия бизнес. Въпреки че софтуерът е технически невероятен, тъй като ви позволява да проектирате и тествате виртуални прототипи на всяко възможно устройство, да се научите как да го използвате не е малко постижение.

За да извлечете максимума от SolidWorks, трябва да сте изключително запознати с програмата. Това включва всички многобройни кътчета и пролуки, както и допълнителни програми. Ключът към усъвършенстване на вашите умения за SolidWorks е практиката и обучението. Колкото по-добре разбирате програмата, толкова по-ефективни и продуктивни ще бъдете в дизайна. Ето осем съвета, които да подобрят дизайнерските ви умения и да ви помогнат да станете майстор потребител на SolidWorks:

1. Официално обучение. Един от най-добрите начини да започнете с нова софтуерна програма е да вземете официален клас. В класната стая ще получите безценни практически инструкции от професионален инструктор на Solidworks. Ще се ангажирате да се появявате и да учите, плюс натискът от връстниците на другите ученици ще ви мотивира да положите допълнителни усилия, които вероятно не биха се случили, ако преподавате сами.

2. Нетрадиционно обучение. Има множество онлайн учебни материали и книги, ако предпочитате да се „обучавате у дома“. Можете да учите със собствено темпо, но трябва да сте достатъчно мотивирани, за да продължите. Само обучение в Google Solidworks и ще видите купища учебни видеоклипове, книги и т.н. на трети страни.

3. Препродавачи с добавена стойност (VAR). Често можете да намерите специални събития за нови потребители от вашия местен SolidWorks VAR. VAR често предлагат семинари или вечерни училища, където можете да научите повече за SolidWorks.

4. Потребителски групи. За да сте в течение и да общувате с други потребители на SolidWorks, присъединяването към потребителска група е страхотна идея. Обикновено е безплатно да се присъедините и можете да научите технически съвети от други потребители. Потърсете потребителска група близо до вас на http://www.swugn.org.

5. Отидете на Superuser. Станете любимият човек във вашата компания – гуруто на SolidWorks. Нека други потребители идват при вас със своите въпроси и проблеми. Да се ​​смятате за експерт ще ви мотивира да научите повече.

6. Дискусионни форуми. Включването в дискусионен форум е чудесен начин да получите помощ или да изпратите съвет въз основа на предишния си опит. Solidworks поддържа един от най-добрите на forum.solidworks.com.

7. CSWP тест. Изпитът Certified SolidWorks Professional предоставя стандартна мярка за компетентност в SolidWorks. Ще се чувствате уверени в уменията си и ще бъдете признати от работодателите като сертифициран потребител.

8. Създайте CAD стандарти. За да осигурите продуктивност в SolidWorks, създайте стандартна книга за CAD. Документирайте как да стартирате нови части и чертежи, как да обработвате ревизии на дизайна, как управлявате стандартни части и т.н.

Най-добрият подход за овладяване на SolidWorks е смесването и съчетаването на няколко от осемте техники, изброени по-горе. Както се казва, практиката прави перфектния. Всяка година има нови версии, така че ще искате да сте в течение с новите функции на софтуера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *