8 специални техники за печат, за да накарате вашите тениски да се открояват от тълпата

By | September 3, 2022

Ако искате вашите дизайни на тениски да бъдат уникални, да се открояват от тълпата, опитайте да използвате някои от специалните ефекти за печат, описани в тази статия. Специалният печат предлага някои истински предимства. Освен че просто изглеждат страхотно, специалните ефекти придават на вашите дизайни точка на разлика от другите и макар да струват повече от стандартния ситопечат, отличителните продукти често изискват по-високи продажни цени.

Разрядно мастило

Разрядното мастило премахва съществуващото багрило от тениска, оставяйки естествения цвят на влакното (обикновено някакъв нюанс на бежово). След това цветовете могат да бъдат заменени във влакната чрез добавяне на мастила към основата за разреждане.

Предимства: Използването на разрядно мастило върху тениска води до плътен, цветен печат и много мека ръка (т.е. меко „усещане“ за отпечатаната тениска). Разрядното мастило е особено ценно, ако печатате ярки цветове върху черни тениски. Алтернативната техника за отпечатване на цветове върху основа с тъмно багрило изисква слой “долно покритие” от бяло мастило, за да се осигури достатъчна непрозрачност на цвета, което води до плътно, тежко покритие.

Недостатъци: Тъй като е невъзможно да се знае предварително как всяка риза ще реагира на изтичане на мастило, съвпадението на цветовете не може да бъде гарантирано и може да има някои цветови вариации между разпечатките по време на тираж.

Фотохромно мастило

Фотохромните или UV-реактивните мастила са почти прозрачни, когато се гледат на закрито, но се променят до ярки цветове на слънчева светлина.

Предимства: Страхотни ефекти могат да бъдат създадени с печат, който ефективно показва два различни дизайна – един на закрито и друг на открито.

Недостатъци: Предлага се само ограничена гама от цветове.

Светещо в тъмното мастило

Светещите в тъмното мастила правят точно това, което подсказва името им – те се отличават, като светят в тъмното! На светлина тези мастила ще изглеждат полупрозрачни.

Предимства: Хората могат да ви намерят в тъмното. (Шегувам се. Все пак е доста готино.)

Недостатъци: Мастилата работят най-добре, ако са отпечатани върху бял или бледо оцветен фон, така че се изисква светъл основен слой върху по-тъмните ризи.

Печат на фолио

Печатът с фолио е двуетапен процес, който оставя лъскав метален „отпечатък“ върху ризата. Първо, дрехата се отпечатва със ситопечат, като се използва специално лепило, а не мастило, и се изсушава (изсушава) по нормалния начин. След това лист фолио се притиска топлинно върху изображението, създадено от лепилото. Когато пресата се вдигне, фолиото залепва върху отпечатаните с лепило области и излишъкът се отстранява.

Предимства: Печатът с фолио дава най-добрия ефект на блестящ метален печат. Bling!

Недостатъци: Тъй като това е двуетапен процес, отпечатването на фолио може да не работи толкова добре за фини, детайлни дизайни и е по-уязвимо на енергично измиване от повечето други стилове на декорация.

Метални мастила

Металните мастила водят до блестящ, искрящ ефект, по-скоро като металната автомобилна боя. Металният ситопечат е по-евтин от фолиото, но няма същия блестящ ефект.

Блестящ печат

Подобно на фолиото и металните мастила, блестящите мастила могат да направят дизайна ви блестящ и привличащ вниманието. Предлагат се в различни цветове.

Бутер мастила

Бутер мастилата се създават чрез смесване на специално формулирана основа с мастилото. Сместа от основно мастило се разширява („пухне“), докато отпечатъкът се втвърдява през топлинния тунел, оставяйки 3D текстура. Пуф мастилата също се предлагат в широка гама от цветове.

стадо

Флок печатът се постига чрез добавяне на специална основа към мастилото, която придава на мастилото пухкава, кадифена текстура, докато се втвърдява през топлинния тунел.

Всички тези специални техники за печат могат да се използват, за да придадете на вашите дизайни малко „допълнително“ нещо, да ги направите специални, уникални.

“Креативността е заразна. Предайте я.” – Алберт Айнщайн

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *