Цифров SLR фотоапарат Nikon D40

By | март 31, 2024

.

SLR фотоапаратите ви позволяват да гледате директно през основния обектив, докато снимате. Това позволява на фотографа да провери точната композиция и фокуса, преди да натисне спусъка. Новите DSLR фотоапарати предизвикват оживление благодарение на сензорите си с висока разделителна способност и достъпната цена. Подобно на други производители на фотоапарати, Nikon също пусна на пазара DSLR фотоапарати. DSLR фотоапаратите на Nikon са пълноценни SLR фотоапарати с отлично качество на изображението. Nikon е един от най-надеждните производители на фотоапарати и фотографско оборудване в света. Техните продукти са с най-високо качество и могат да се намерят практически навсякъде, където се продават фотоапарати и аксесоари за тях. В конвенцията на Nikon за именуване на фотоапарати X означава подобрена или усъвършенствана версия на по-ранен модел. Така успешният фотоапарат от начално ниво Nikon D40 получи подобрена версия, наречена Nikon D40X.

Nikon D40X може да се справи с потенциално огромни размери, с 10МР обектив, който позволява резолюция от 3872 x 2592 пиксела; стандартно се предлага AF-S Nikkor 18-55mm ED II f3.5-5.6 обектив с автоматично фокусиране, от широк до стандартен портрет Потребителският интерфейс на 2,5-инчовия TFT LCD екран е лесен за използване и бърз за овладяване. Екранните менюта са ярки и цветни, с разнообразни илюстративни графики и подходящи оформления, които осигуряват визуална помощ за това кое къде се намира. Подобно на всички DSLR фотоапарати, Nikon D40X разполага с широк набор от режими на снимане върху горния диск. Фотоапаратът е оборудван с електронен затвор и може да заснема до три кадъра в секунда. С помощта на вграденото ръководство има удобни за използване контроли, за да се наслаждавате на фотографията, без да знаете много за нея.

Като погледнем цената на Nikon D40X, той не е толкова скъп. Според ревюто на Nikon D40X това е много респектиращ и интелигентен DSLR фотоапарат, който предлага много качество на ниска цена. Nikon D40X е изграден на базата на концепция, която е доказана за много кратък период от време: D40X е DSLR фотоапарат с по-висока разделителна способност, за тези, които искат повече пиксели, за да се радват на неограничена свобода при обработката на снимки например. За да обобщим нашия преглед на Nikon D40X, той е фотоапарат, който е лесен за използване и предлага прост подход към цифровата фотография.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *