Цена на Canon EOS 60D в Индия.

By | април 25, 2024

Canon EOS 60D – заградител

Макар да сме съгласни, че EOS 7D беше отличен, въвеждайки много нови функции, като например чисто нов 18-мегапикселов сензор, система за фокусиране и измерване и усъвършенствана ергономичност, беше само въпрос на време Canon да въведе тази технология в тяло от по-нисък клас, като накрая представи на пазара линия със същите екстри и лек набор от функции. Беше само въпрос на време тя да бъде подновена.

А 60D беше просто по-бавен 7D в по-малко, по-малко здраво тяло с намален набор от функции. Но дори и намален, 7D е достатъчно внушителен, за да въоръжи всяко по-ниско производно с истинско оръжие. Това е и първият опит на Canon за съчленен LCD дисплей, може би за да се конкурира с D5000 на Nikon, а 60D е вълнуващ, защото, подобно на EOS 550D от по-нисък клас, притежава много от доброто в EOS 7D на малко по-ниска цена. За съжаление това обрича и 60D на гибел, но няма да развалям повече.

Може би ще искате да разгледате нашия задълбочен преглед на EOS 7D, преди да прочетете прегледа на EOS 60D. Между другото, 60D не е предназначен да замени по-скъпия и по-добре ергономично изработен 7D, а леко да побутне по-стария EOS 50D по пътя към остаряването.

Списък на функциите.

18-мегапикселов APS-C CMOS сензор

9-точков автофокус (всички от кръстосан тип)

Увеличение 0,95x, зрително поле на визьора 96

Запис на HD видео 1080p, ръчно управление.

Непрекъснато снимане с 5,3 кадъра в секунда

Съчленен 3-инчов LCD дисплей с 920 000 точки

Ако си направите труда да прочетете набора от функции на 7D, ще видите, че 60D почти е изоставил професионалните функции, които се харесват на ентусиастите, като по-бързо серийно снимане, по-бърза работа с двойния процесор Desic 4, визьор и система за фокусиране. Въпреки това сензорът е същият и се очаква ISO производителността да бъде на нивото на предишния модел.

Размер и изработка.

60D е видимо по-малък от EOS 7D, с малко по-малка изпъкналост на пентапризмата и по-нисък горен край; 60D приляга по-удобно в ръката, но не е толкова удобен за държане, колкото 7D; гуменото покритие на 60D е почти идентично, но би могло да бъде малко по-тънко; 60D има същото гумено покритие, но гуменото покритие е малко по-тънко. Рамката от магнезиева сплав е изоставена в полза на по-ортодоксален (и по-евтин) корпус от поликарбонат, а LCD дисплеят е с поликарбонатно покритие, а не с твърда стъклена повърхност като при 7D.

60D е по-едър и се усеща по-солиден в ръката, отколкото корпусите на фотоапаратите от сериите EOS 4xx/5xx. Въпреки това, когато е поставен редом с Nikon D300s и Canon EOS 7D, той очевидно не е толкова добре изработен. Използването на екзотични метали в конструкцията на такива фотоапарати обаче вероятно ще бъде ограничено до снимане в екстремни климатични условия и работа с тях.

В края на краищата, колко хора редовно удрят или изпускат цифровите си фотоапарати – дори EOS 1000D ще издържи повече от шепа изпускания? Такива укрепвания увеличават цената, което означава намален набор от функции за същата цена. В края на краищата, ако снимате за National Geographic Channel, вероятно ще използвате Nikon D3x или Canon 1Ds Mark 3 и няма да се притеснявате от по-ниския клас (четете по-евтини).

Бутоните и клавишите на корпуса са добре изработени, особено известният главен диск в горната част на корпуса, който се усеща също толкова добре, колкото и при 7D. Ставите на LCD дисплея изглеждат доста здраво направени, въпреки че не харесвам движещите се части. Тези части би трябвало да се износват добре.

Отделението за батерията е малко и побира SD карта – не е толкова здраво, колкото вратичката за картата на 7D, но не е това, което очаквах. Вратата на батерията е много пластмасова и няма пружина – за разлика от дебелата пластмаса и здравата пружина на 7D и здравата пружина на 60D, вратата трябва да се повдигне ръчно, след като се отстрани закопчалката.

Батерията е същата с капацитет 1800 mAh като в EOS 7D; светкавицата е същата като в EOS 550D, малко по-различна от светкавицата на 7D, но придобива способността на 7D за безжично управление на групи светкавици.

Управление, работа и ергономичност.

Много хора смятат, че съчлененият LCD дисплей е добра характеристика, но ние не сме непременно съгласни с това. Със сигурност начинаещите ще искат да използват режима в реално време, но ентусиастите ще предпочетат визьора; LCD дисплеят трябва да се използва само за преглед на изображението след заснемането му, а не за кадриране на обекта; поддържането на LCD дисплея отворен през цялото време ще премахне необходимостта от отваряне на LCD дисплея за преглед на резултатите от снимката и ще подобри ергономичността. Дори ако ергономията може да се подобри чрез постоянно отваряне на LCD дисплея, ергономията и разположението на бутоните на 60D не са перфектни.

В EOS 7D разположението на бутоните беше изпипано до степен на изкуство и след като се преодолееше огромният брой бутони и контроли, беше лесно да се оцени тяхното присъствие; при 60D вертикалната подредба на бутоните от лявата страна на задния панел е премахната и са възприети шарнирни арматури, като тези бутони са групирани от дясната страна и Тези бутони вече са разположени заедно от дясната страна. Превключвателят за захранването е подобен на този в 7D и е много здрав.

Бутоните за възпроизвеждане и изтриване са в противоположни позиции – единият е в долната част на фотоапарата, вдясно от LCD дисплея, а другият – над LCD дисплея, вляво. Това е безсмислено, тъй като всеки път трябва да посягате към бутона за изтриване. Бутоните за менюто и информацията са загубили своите фаски и въпреки че обратната връзка с бутоните е добра, физическите подсказки към подложката за палеца не са достатъчни. Няма превключвател за видеоизображение/статистическо изображение, а записът на видео се извършва на циферблата.

В горната част на циферблата за избор на режими има бутон за заключване, който трябва да бъде натиснат, преди циферблатът да бъде завъртян. Това предотвратява случаен контакт с повърхността, където се променят настройките; при 7D този бутон е по-малко вероятно да влезе в случаен контакт поради по-широкия клин. Въпреки това Canon наскоро обяви, че ще предлага този сменяем циферблат както на 7D, така и на 5D Mark 2 срещу малка такса. Имайте предвид, че макар това заключване на циферблата да е удобно, то прави използването на циферблата допълнителна стъпка.

Четирипосочният джойстик, който присъстваше в EOS 7D, отсъства в 60D. Вместо това той е монтиран в задния циферблат и е плосък, т.е. джойпад. Това означава, че зоната, в която палецът влиза в контакт с циферблата, е по-малка, а циферблатът и джойпадът са на една и съща височина, което затруднява интуитивната работа. Всъщност задният циферблат е не само по-малък от удобния и много лесен за използване циферблат на 7D, но и много по-неудобен за ползване по същата причина.

Загубата на левия бутон е голямо разочарование. Всичко това обаче е субективно и тези, които преминават от серията EOS 4xx/5xx с по-малко бутони, все още ще намерят богатство от ръчни контроли. Фактът, че всички бутони могат да се конфигурират, и възможността да се картографират бутоните към често използвани функции е предимство. Системата на менютата на Canon е подробна, но това е очаквано предвид богатството от налични настройки.

Налице е LCD дисплей за състоянието, макар и малко по-малък, отколкото при 7D, и дори по-малък, отколкото при EOS 50D. Бутоните под LCD дисплея се усещат по същия начин, както при 7D, но бутоните над него са по-малко. Те са плоски, без конуси и имат евтино, щракащо усещане, което не може да се сравни с превъзходните бутони на 7D.

Само повдигнатите точки в центъра на всеки бутон представляват усещане за пръстите. Въпреки това, като се има предвид това, LCD дисплеят за състоянието като цяло е плюс и 60D е по-добър с него, отколкото без него. Бутонът на затвора се усеща по същия начин, но затворът на 60Ds е (изненадващо!) малко по-слаб от този на 7D, ако изобщо има нещо такова Малко по-добър.

Визьорът също не е толкова ярък, колкото този на 7D, а деветте фокусни точки са от трайно гравиран тип, за разлика от 7D, който има трансмисивен LCD дисплей, който рисува фокусни точки във визьора 7D е еталонът на Canon и се надявахме, че старият метод на визьорите ще стане отживелица. Поне 60D е много по-евтин от EOS 5D Mark 2 с този архаичен визьор.

Всъщност 60D е фотоапарат за усещане с пълен набор от бутони за управление, стъпка нагоре за тези, които преминават от компактни фотоапарати или DSLR фотоапарати от начално ниво като Canon EOS 1000D Ако сте използвали (или притежавате) EOS 7D, няма да останете впечатлени.

Производителност.

Разделът за изпълнението е разделен на два подраздела:

1) Скорост и живот на батерията.

2) Качество на изображението

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *