Християнското облекло и евангелизирането вървят ръка за ръка

By | November 19, 2022

Исус казва на вярващите, че са „в света“, но „не са от него“.

Важно е да се придържаме към такова християнско вдъхновение, тъй като вярващите са бомбардирани от един враждебен свят, който се стреми да осмие и маргинализира тези, които споделят тяхната вяра. Някога Америка беше християнска нация. Прочетете нашите бащи-основатели. Няма съмнение, че огромното мнозинство от тях смятат, че Библията и християнските ценности са от съществено значение за успеха на тази страна,

Нещата, разбира се, са се променили. Днес на християните се присмиват. Подиграва се. Етикетиран като “нетолерантен”. Филмите и основните медии неизменно представят християните като мошеници и екстремисти.

Но в цялата страна много вярващи тихо следват новозаветната заповед в Юда 1:3 да се „борят за вярата, която веднъж завинаги е поверена на светиите“.

как? Като носите християнски тениски, християнски дрехи и християнски бижута.

Модерни, стилни и качествени тениски с библейски стихове или религиозни символи се появяват на гърбовете на християните навсякъде. Много вярващи всъщност са ходещи билбордове за Исус. Прогнозите на индустрията за тениски казват, че типичната тениска се “чете” от около 3000 души, преди да се износи и да стане подходяща за парцалната чанта за миене на кола.

Това е начин да използваме начина си на живот и да евангелизираме на местата и сред хората, до които сме отведени ежедневно.

Християнското евангелизиране е работа на всички вярващи. То е поръчано и заповядано директно от Господ в Матей 28. Това означава, както великият апостол Павел по-късно пише на църквата в Коринт, че ние трябва да се считаме за „Христови посланици… сякаш Бог отправя своя призив чрез нас. “

Един посланик винаги се държи по такъв начин, че да отразява положително позицията си, да представя добре своята комисия. Така трябва и вярващите, които са наблюдавани от един все по-мрачен и невярващ свят. Често се казва, че християнската може да е единствената Библия, която някои хора четат. Тази християнска тениска или християнско облекло понякога отваря смислени разговори с невярващи, които иначе никога не биха се случили.

Факт е, че споделянето на Христос включва много повече от просто говорене. Това означава да използваме живота си като светлина, не просто да казваме правилните неща и винаги да сочим към Исус – причината да имаме надежда.

Да останем в Словото, да го четем, да размишляваме върху него, да го запомняме и след това да му се подчиняваме е необходимо, ако искаме да вдъхновим другите за каузата на Христос.

Да си християнин е голяма привилегия. И голяма отговорност. Как запазихте светлината си ярка днес? Може да започнете, като носите християнска тениска.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *