Френски ризи: Това не са ризите на дядо ви

By | September 19, 2022

В една индустрия, доминирана от консервативни, тежки предложения, които са неразличими от тези, носени от дядо ви, американците стават все по-наясно с вносните предложения, до голяма степен идващи от Европа. Тези европейски луксозни ризи често са на цена, която може да шокира някои потребители, но се харесва на онези, които са готови да платят високи цени за ризи, които изглеждат много подобни на тези, които можете да вземете от местния универсален магазин. Тези европейски предложения обаче не приличат на обикновените колосани бели ризи, които вашите предци са носили.

Първо, тези европейски ризи стоят по различен начин от традиционната американска риза. Докато традиционната американска риза се предлага в размери, които показват размера на врата и дължината на ръцете на потребителя (напр. 16-32/33), европейските ризи за мъже се предлагат в общи размери (напр. малък, среден, голям), които са предназначени да бъдат пасват извън стелажа, но могат да бъдат и пригодени, за да придадат по-специфично прилягане. Важното е, че европейските ризи също са много различни. Европейските ризи са много по-тънки около торса от американските ризи и въпреки че това може да изключи някои по-благосклонни американци, това осигурява шикозен ефект на отслабване на носещия ги, като елиминира широките издутини от плат, които са обичайни за американските ризи. Освен това тази тънка кройка прави европейските ризи много по-гъвкави от традиционните ризи, тъй като изглеждат страхотно, както прибрани, така и незаключени, идеални за безпроблемен преход от заседателната зала към вечерното излизане.

Второ, тези европейски ризи и особено френските ризи, предлагани от дизайнери като Франк Мишел, съдържат стилни детайли, които биха шокирали дядо ви. Franck Michel, например, е патентовал дизайнерски детайли като френски маншети, които се държат заедно с кожени каишки, които приличат на кожена каишка за часовник. Franck Michel също така представи детайли като обратната яка, яка, която се завърта допълнително, сгъва се два пъти и добавя несъмнен ефект към много от техните ризи. Освен това много европейски ризи използват ризи с двойна яка, друг уникален външен вид, който няма да видите от традиционните предложения в универсалния магазин.

И накрая, тези европейски ризи използват най-висококачествени суровини. Поради близостта на дизайнерите до пазарите на тъкани на места като Италия, дизайнерите имат силни връзки със света на висококачественото европейско текстилно производство. Това води до непрекъснато освежаващи се колекции с памук с несравнимо качество с уникални шарки, които трудно могат да бъдат намерени никъде другаде.

Тези европейски ризи все повече се предлагат в щатите. Franck Michel, например, сега предоставя техните ризи чрез urunique.com. Тяхната колекция се обновява постоянно и цените варират от $99 до почти $200 в зависимост от детайлите, включени в ризата, и нейната относителна новост.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *