Тениските на Bob Marley правят драматично завръщане

By | August 10, 2022

В цялата страна тениските на Боб Марли се завръщат в популярната култура. Най-новата мания накара гимназисти, студенти и наскоро завършили да носят това вечно емблематично лице. Но това не спира дотук, тъй като тази тенденция кара 30- и 40-годишната тълпа да избърсва праха от старите си ретро растафариански, реге и тениски на Marley, които отново станаха толкова популярни.

Не е нужно много повече от едно пътуване до местния обществен колеж, за да видите колко силно се налага това движение. Почти невъзможно е да се разхождате из кампуса, без да видите поне няколко тениски на Боб Марли. Учениците от гимназията понякога са преследвани, както и изолирани от училищната администрация поради добре известната връзка на Марли с марихуаната. Тези авторитетни фигури обаче трябва да погледнат по-задълбочено посланието, което онези, които подкрепят Марли, наистина се опитват да предадат.

Фактът, че облеклото на Боб Марли е във възход, не е шокиращ за всеки, който е запознат със самия човек. Хората подкрепят и отдават почит на нещо повече от човек или артист. Те отдават почит на мислите и идеите, които Марли защитава. Тези ценности на мир, любов и хармония са се разпространили и пуснали дълбоки корени в части от нашата култура. И благодарение на тази икона, те продължават да се разпространяват чрез неговата музика и неговата памет.

Фен ли сте, който има онези тениски на Боб Марли, напъхани някъде в гардероба? Ако случаят е такъв, може да помислите дали да го изкопаете и да се присъедините, тъй като едно изцяло ново поколение възприема ценностите и идеалите, които той така любезно ни остави да разгледаме.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *