Тениска The Yard Stick за измерване на модните тенденции

By | October 30, 2022

Тениска: Мерилото за измерване на модните тенденции

Тениската: градивният елемент на модата

Тъй като сезонът се променя от лято към мусон и мусон към зима, модните тенденции също се променят съответно. Но след всеки три или четири месеца повечето от нас нямат време или необходимост да купуват нови дрехи. Тогава идва въпросът: Какви ежедневни рокли или облекла ще ви променят според гамата ви от стилове, цветове и настроение? – Очевидно тениските.

Тениските винаги са били считани за най-необходимите неща – тези основни изисквания, които формират основата на модата – градивния елемент на модата. Ако искате да знаете колко са се променили модните тенденции при тениските през последните няколко години, вземете измервателната си лента.

Модата, която започва през 50-те години, се вдъхновява от социологическия и индустриален напредък. Беше благородно време да бъдеш млад и модата се превърна в разкъсване на позицията на възрастта. През 60-те години хората започват да носят памучни тениски със ситопечат. Усъвършенстването на печатането и боядисването се отличава с повече разнообразие и навлиза в модата и разцъфтява през 60-те години.

Стегната тенденция на седемдесетте години

През 70-те години дискотеката беше огромна, концертните танци бяха популярни с танцовите партита и тесните панталони с тениски бяха тенденция. Цялата тенденция от 70-те години беше прилепнала – „много стегната“, където изключително големите, свободни тениски, повлияни от градския стил, се изместиха и тесните тениски с плътен полиестер, обикновено с мъжки панталони с камбанка, придружени от стенд обувките са били използвани за привличане на млади момичета, изглеждащи за романтика, са били много популярни.

Панталони Chemin de fer, панталони със слонски уши, бродерия на крачоли на панталони, панталони със знамена, панталони от габардин, тениска HASH Jeans with Bonds (тениска с реглан кройка с ленти около врата и ръкавите), тениски Rock Concert (с лого снимка на рок звезда или рок група или търговска марка на рок група) и тениски с вратовръзка (домашно изработени тениски с райета и извити в различни цветове боя) като цяло бяха популярни през 70-те години и жените обикновено бяха с къси мини поли , макси рокля, миди пола или горещи панталони с тениски.

Осемдесетте години: гладени тениски с тенденция на панталони от дънки

През 80-те Iron-on най-готините тениски бяха популярни. Тесни дънки Stonewashed, панталони с парашут, панталони от кадифе, тесни кожени панталони, супер тесни мини с Fido Dido, тениски Ocean Pacific, дълги тениски и тениски Hard Rock Café и т.н. бяха популярни сред тях.

Деветдесетте години – широка и ярка деним тенденция

Тениските на марката Levi, на които с много големи букви пишеше „Button Your Fly“, бяха много популярни през 90-те години. Flare Jeans, Baggy & Bright denim, ученическият вид на бебешки рокли с издути ръкави и високи чорапи, приплъзващи се рокли, носени върху тениски, станаха популярни и бяха тенденция на 90-те.

Мода от 2000 г

Тениски с лозунг “Boys Are Great”, “I Карам момчетата да плачат” и т.н. Тениски с цип на или около панталоните на коляното бяха популярни през 2000 г. По-матовите цветове бяха по-популярни в началото на това десетилетие и V-образното деколте пуловер и имат акценти, вплетени около врата, талията беше много популярна.

Тениските са преминали през всяко социално, културно и икономическо ниво на човешкия живот и са получили голямо приемане в ежедневния живот от големите градове до малките градове по целия свят.

Възрастова опция: Почувствайте се млади завинаги с тениска

Тениските са не само основен артикул, но са се превърнали в стилно и приятно облекло за кариера. Разбира се, модата винаги се е движила от по-млади хора и нищо не говори за младост като тениската. Както обикновено, младите търсят нещо нестандартно. Носенето на тениски в напреднала възраст предлага опция за начин на живот, а не възрастова опция и дава усещането, че сте по-млади.

Дамска тениска: Отделно идентифициран пазар

През последните две-три десетилетия нивата на участие на жените в корпоративните домове, бизнеса, модата, работните места, спорта, упражненията или йогата и т.н. достигнаха рекордно високо ниво по целия свят. Старите унисекс тениски останаха в историята; днес жените се нуждаят от тениски, които им пасват, които се перат и се чувстват комфортно на работа или по време на транспортиране и възприемането на по-женствен подход към стила, направиха голяма разлика в разнообразието от дизайни и продукти. Жените също обмислят тениските като многофункционална дреха и в двете посоки пазарът на дамски тениски расте. Днес жените имат толкова много възможности на пазара, тъй като много производители на тениски са видели блестящия проспект и произвеждат по-добри дамски тениски при бързо променящ се сценарий на търсенето, който обхваща по-добри материи, най-нови дизайни, добри цветови комбинации, страхотни стилове и т.н. А дамската тениска ще придобие отделна идентичност от мъжката тениска.

Връзка между търсенето на тениска и мастило

Модата или изборът на цветове също варира, когато сезонът или тенденциите се променят. Цветът се счита за сериозен бизнес, когато става въпрос за тениски, като ключова диференциация в облеклото за носене.

Печатът на тениски всъщност е копринен печат или по-точно ситопечат. 70-те години на миналия век донесоха огромно подобрение в печата на тениски, което започна с производството на ситопечатни машини в мазета и гаражи и бизнеса с тези щамповани тениски, наричан като цяло индустрията за отпечатано спортно облекло. През 80-те години напредъкът в бизнеса с мастила се засили и тениските станаха част от всеки аспект на нашата култура, популяризирайки бизнеса, правителството и организациите с нестопанска цел. Търговците на дребно откриха значението и величието на тениските и купиха тонове продукти в различни теми, марки и стилове.

Най-важният напредък през 80-те години беше бумът, създаден от автоматичната машина за печат на тениски, която позволява на ситопечатите да отпечатват много щампи на тениски за един ден. Автоматизацията промени всичко и с настъпването на 90-те години компютърът беше включен в комбинацията от дизайни и шарки на тениски. В края на 2000 г. цялата текстилна промишленост за ситопечат беше преминала през много труден етап, но с развитието на печатарската технология успешно се постигна нуждата от мастило и технология за ситопечат, все още се запази и спечели по-добра позиция. И сега с подобрението и развитието на най-новите технологии за печат, можете да имате редица опции като двуизмерни и триизмерни; дигитално отпечатани, анимирани или щамповани тениски. Днес мастилото или печатът зависи изключително от индустрията/производствата на тениски, като се има предвид текстилната печатна индустрия.

Тениска, използвана като широко разпространен маркетингов или рекламен инструмент

Искате ли да направите изявление? Тогава ще ви е необходима тениска: Тениската е евтина идея за облекло или преносима реклама с облеклото си, за да декларирате политическа, музикална или социална връзка, която всички да наблюдават, като дамската тениска The Tennis с изявление на съда. „Ще те накарам да бягаш!“, или както каза индийската тенисистка Сания Мирза „Добре възпитаните жени рядко правят история“, „Отношение неограничено“. Той осигурява по-евтино маркетингово или рекламно оръжие. Събития, кампании или програми като правата на жените, гражданските права и други намериха своя път към лицето и гърба на тениските. Хората започнаха да заявяват кои са/са и за какво се стремят, без изобщо да казват дума само с лого или слоган. Днес, освен че служат като средство за изразяване на лични убеждения, екипна принадлежност, хобита и други, тениските са предпочитани, защото с една дума са удобни – не е маловажен проблем на днешното работно място, атмосфера, в която тениските нарастват в по-големи числа с всеки изминал ден.

По-голям избор от всякога

Тениската в никакъв случай не излиза от мода, тя е основата или основата на цялостния пазар на текстил и облекло и движи целия бизнес. Това е много важна част от енигмата за това какво хората изискват и избират и много проучвания на пазара показват, че човек не може да пренебрегне стоката, както и новия модерен пазар. Има много опции или възможности за избор, които не сте имали само преди няколко години.

Днес на пазара има много видове памучни тениски. Памукът с отворен край дава по-меко усещане на изключителна цена. Пръстенопреденият памук има изключително мека ръка и органични тениски за защита от химикали. Въпреки че, по-практичните, ориентирани към производителността тъкани като сухи влакна стават все по-разпознаваеми, което е ужасно поради много сегрегация, в която стилът, който потребителят е добре познат и с който се чувства удобно. Тениските, изработени от смес памук/поли 60/40 в унисекс размери XS-4XL, ANSI-сертифициран полиестер и несертифициран 50/50 са много популярни. Тениските с висококачествени полиестерни микровлакна се предпочитат най-вече от работещите хора поради характеристиката им да намаляват бързо влагата от тялото. Върху обикновен плат също се използва поставяне на дантела и плетене на една кука за създаване на женствени визии. Наскоро влакната Sorona на DuPont (полимери, които придават по-добро разтягане, възстановяване и устойчивост на петна на тъканите) също се използват в тениските като материал.

Тениските са завършени с джаз за парти облекло със злато в щампи и гарнитури също са силна тенденция в последно време. За да създадете по-завладяващи щампи, пайети, мъниста, копчета и бродерии и за да създадете искрящ вид на тениските, памучните дантели губят пред металните дантели и блясъка, текстурните тъкани заедно със слоестите контрастни тъкани от тюл, шифони, тъкани с мехурчета, щамповани полуполуфабрикати чисти крепове, също се използват. Етнически, джунгла, графики или графити, щампи с ярки или приглушени, множество цветове са изключително използвани в наши дни. Стиловете на тениските включват розово, горско и синьо, напластяване, ретро мъже, графити и графики, каки и блус и шарките на райета са силна тенденция при тениските за мъже.

Предлагат се все повече и повече опции с много възможности за избор на текстура, като ребра, коноп, пике, табуретка и др. и повече подходящи за мъже, жени и юноши са налични. Тениските се предлагат в диапазон от ужасно леките от 3,8 унции до нормалните 5,5 унции и могат да тежат до 7,1 унции. По-големите тежести имат предимството, че са издръжливи и запазват очертанията си при често носене и пране. По-леките тениски са по-спокойни, особено в по-топъл климат, и осигуряват перфектно прилягане. Тениските от по-висок клас ще осигурят допълнителната здравина на шева с двойна игла и връзка от рамо до рамо. През 2004 г. еластичните тениски доведоха до голямо търсене на продукти от дамско трико, изработени от 95 процента пениран пръстенопреден памук и 5 процента ликра и тежки тениски в смес 50/50, 100 процента памук, ултра тежки от 100 процента памук и първокласни ултра тежка тениска от 100 процента пениран пръстенопреден памук.

Световните модни дизайнери отбелязаха, че средните потребители са били загрижени само за дънки и тениски през 2004-05 г. за деня и все още тенденцията продължава. Спортното облекло, спортният стил ще продължат да притежават потребителите, които искат комфорт в ежедневното носене и ще продължат да изискват завинаги. Напоследък носенето на корпоративни тениски в офисите се превърна в тенденция и търсенето се увеличава, дори е по-взискателно за корпоративни подаръци с конкретно лого или корпоративни изявления.

Заключение

Днес се наблюдава обща промяна към спортно и удобно облекло в модния начин на живот и тениските стават популярни и „активно облекло“ с много марки, дизайнери и се превръщат в основна част от ежедневния гардероб на всеки и любими в спортни отбори, училища, фитнес зали , атлетически събития, голф събития, активни групи на открито, пожарникари, пазар на книжарници в колежи, служители на спешна помощ, полицейски служби, лагери и работници на открито и дори в корпоративни къщи. Накратко, хората с активна работа или хобита са мотивирани да използват повече за тениска, която ги поддържа хладни, сухи и по-спокойни.

Излизането от общите модни тенденции е социален процес, но с появата на нов конкурент в текстилната индустрия тениските се оказват все по-модерни и се заменят с шивашки ризи и други облекла, а тениските се считат за многофункционално облекло от мнозинството потребители.

Независимо дали цветовата комбинация, използваната материя, инструментът за реклама, новите или старите тенденции на мъжката или дамската мода, новата печатна технология и т.н. променят модните тенденции или дали модните тенденции пристигат и преминават, облеклото винаги трябва да бъде забавно с тениска поради силна причина за повече наличност на опции. Следователно, тениските няма как да излязат от мода, преди всичко да се считат за градивен елемент на модата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *