Тениска Quilt и указания

By | November 4, 2022

История за юрган за тениска и указания за направата на ваш собствен юрган.

Имате чекмедже или гардероб, пълен със стари тениски. Време е да почистите и да направите място за пазаруване за тези след разпродажбите на 4 юли. Може би просто установявате, че просто е време за почистване, но наистина не искате да се разделяте с тези ризи след всички тези години. Подобно на снимки, тениските пазят спомени от времето, когато…

И така, какво може да се направи с купчината на пода от множество цветове и размери стари тениски от дните на вашите деца, играещи футбол или малка лига? Какво ще кажете за вашите стари колежански ризи или тези, запазени от гимназиалните дейности. Те трябва да означават нещо или все още няма да са в задната част на най-близките ви.

Вместо да хвърляте всички тези страхотни спомени, съхранявани толкова дълго, превърнете ги в тениска.

Работих върху юрган за тениска за приятел, чийто син почина преди няколко години. Тениските са не само спомени, сега те са подаръци от споделени времена, които никога не могат да бъдат върнати.

Нейният син също беше ученик в моя клас преди години. Докато кроя, гладя, шия и юргана, спомените за един млад мъж нахлуват и ме карат да се усмихвам. Като юрган, аз съм доволен, че мога да използвам таланта си, така че семейството да може да се сгуши под юргана, направен с дните на радост и мир със сина им.

Старите ризи, превърнати в юрган за тениска, могат да бъдат спомени за цял живот.

Ето няколко насоки, които да следвате, когато правите своя юрган за тениска:

Инструкциите се основават на 15-инчов завършен квадратен блок тениска. Юрганът в крайна сметка ще има същия размер блок юрган с тъканна лента между ризата/блоковете и платнена граница.

Първо проверете всичките си тениски, за да се уверите, че дизайните ще се поберат в 15″ квадрат. Размери: всички размери включват 1 1/2″ пояс и 2″ кант и са базирани на 14 1/2″ завършен t- риза блок. Ако ризите са по-малки от споменатия по-горе размер, шиенето на ризи заедно може да образува един блок.

12 ризи ще направят юрган с размер на хвърляне, прибл. 48″ x 64″ – 3 напречно x 4 надолу.

20 ризи ще направят юрган с двоен размер, прибл. 64″ x 82″ – 4 напречно x 5 надолу

30 ризи ще направят юрган в пълен размер, прибл. 82″ x 96″ – 5 напречно x 6 надолу.

36 ризи ще направят юрган с кралица размер, прибл. 96″ x 96″ – 6 напречно x 6 надолу.

42 ризи ще направят юрган с кралски размер, приблизително 110″ x 96″ – 7 напречно x 6 надолу.

Стъпка 1 – Изберете ризи – Уверете се, че ризите са чисти и не са на петна.

Стъпка 2 – Топима връзка – Всяка риза трябва да бъде покрита с нетъкан топим интерфейс, за да се предотврати разтягането й. Купете тежък предпазител Pellon с железен интерфейс. Доброто качество позволява по-малко разтягане на тениските. Купете достатъчно за 17″ на риза. Първо изгладете, преди да изрежете ризите до необходимия квадратен размер.

Стъпка 3 – Тъкан за окачване/контур/подвързване – обшивките образуват декоративна мрежа между всеки блок тениска. Планирайте 2″ ленти за крило (1 1/2″, когато сте готови) между блоковете, 2 1/2″ ленти (2″ когато сте готови) за границата и допълнителен плат за свързване.

Стъпка 4 – Изрязване на ризи – Отделете предната част на ризата от гърба. Уверете се, че ризата е гладка, гладете, ако е необходимо. Искате страната на ризата ви да е по-голяма от 15 квадратни инча – в идеалния случай по-голяма от 17 инча, за да пасне на интерфейса. След като приложите интерфейса, ще изрежете квадрата на ризата до желания размер. (Споменато в стъпка 2)

Стъпка 5 – Стопяване – Изрежете интерфейса на 17″ квадрат. Не нарязвайте интерфейса, той ще прозира. Позиционирайте интерфейса със смолата надолу върху грешната страна на тениската, опитвайки се да центрирате дизайна възможно най-много доколкото е възможно. Следвайте инструкциите на производителя за залепване към гърба на всяка тениска. Използвайте кърпа за притискане, за да не получите лепило върху ютията. Пазете се от гънки – след като изстинат, те няма да излязат!

Стъпка 6 – Изрязване на квадратите – Изравнете всяка слята риза на 15″. Уверете се, че сте центрирали дизайна и надписа – измерете два пъти – изрежете веднъж! Имайте предвид, когато режете дизайна, че е необходима 1/4 надбавка за шев, докато планирате своя дизайнерско пространство.

Стъпка 7 – Подреждане – Поставете квадрати на пода или на леглото и подредете. Редувайте светло/тъмно, натоварено/не толкова натоварено. Уверете се, че блоковете могат да се четат от желаната посока и всички вървят в една и съща посока. Обърнете голямо внимание на повтарящите се модели и думи, така че тези, а не само цветовете, да не попаднат в същия ред или колона.

Стъпка 8 – Завършване на горната част на юргана – добавете ленти – лентите са хоризонталните и вертикалните ленти между блоковете. Хоризонталните ленти трябва да са с размери 15″ дължина x 2″ ширина. Изрежете достатъчно ленти за окачване, за да добавите към всички тениски, с изключение на долния ред. Зашийте хоризонтални ленти в долната част на всеки блок, с изключение на блоковете в долния ред. Зашийте блоковете заедно, за да оформите колони. За да поддържате юргана прав, използвайте стълбове в ъглите на блока и между лентите за крило. Използването на контрастен цвят прави „поп“ в този дизайн на публикацията.

Стъпка 9 – Първо зашийте лентите за крило върху всеки блок. Уверете се, че първият и последният блок на всеки ред има лента за крило от всеки край. Сега зашийте лентите между редовете на блоковете заедно, като добавите стълбовете между лентите. Включва една лента за всеки блок. Трябва да има ивица между всеки ред блокове, както и над и под блоковете, за да образуват част от границата. Страничната граница ще бъде направена автоматично, докато завършвате редовете.

Завършек – многослойна вата и юрган. Подложка или безопасна игла заедно. Можете да юрганете ръчно или машинно юргана на тениската.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *