Тениска със смокинг – история

By | August 9, 2022

Не обичате ли просто, когато излезете някъде и видите някой да носи прословутата тениска със смокинг? Ще видите хора да ги носят навсякъде, от ергенски партита, до подаръци за гаври и дори на плажа! Истината обаче е, че не много хора знаят много от историята на тениската, по-специално на тениската със смокинг.

Не е твърде лесно да се каже точно кога и къде са се появили тениските. Някои археолози казват, че войниците на Рим са носили псевдо тениска като долна дреха към основната си екипировка. Германците и французите от Първата световна война също носеха бельо, което приличаше на тениска.

Би било безопасно да се каже, че американците са получили идеята за тениската от британския флот, за които се спекулира, че носят тениски от последното десетилетие на 1800 г. В своя роман от 1920 г. „От тази страна на рая“ Ф. Скот Фицджералд споменава „пуловер или тениска“. Терминът t-shirt по-късно се появява в речника на American Webster в края на това десетилетие.

Оттогава индустрията на тениските се разрасна неимоверно, с тениските Wizard of Oz през 1939 г. до политическите тениски „Dew It For Dewey“ през 1948 г. След това тениската беше популяризирана във филма на Марлон Брандо от 1951 г. „Трамвай“ Named Desire“ и филма на Джеймс Дийнс от 1955 г. „Rebel Without A Cause“.

Заедно с тениските с вратовръзка и тениските на Бийтълс, тениската със смокинг се появява през 60-те години. Хората щяха да ги носят навсякъде през цялото време за всякакви поводи: сватби, Хелоуин, дори някои известни рапъри ги носеха.

Смокинг тениската е на почти 50 години и популярността им никога не е спирала – все още ще виждате хора, които ги носят, където и да отидете. Вече има дори вариации на оригиналната тениска на смокинг: класическа, известна, със страз, дамска, различни цветове и дори за бебета!

За повече информация относно тениската със смокинг и списък със страхотни места, където можете да получите различни стилове на тениската с смокинг, вижте моя блог тук: Блог за тениска с смокинг [http://tuxedo-tee-shirt.blogspot.com/].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *