Смесване на бои Speedball и мастило – ситопечат у дома

By | ноември 24, 2022

За ситопечат винаги съм използвал боя за ситопечат Speedball. Знам, че има няколко марки и всеки има различни предпочитания, но имам много добър опит с Speedball. Открих, че тези бои са чудесни за екраниране, смесват се страхотно, за да направят всякакви нюанси и издържат страхотно при пране. Всъщност мисля, че те са по-добри от боите, използвани в закупените от магазина тениски със ситопечат. Боите за ситопечат Speedball се предлагат в два стила: плат и непрозрачни. Боята за тъкани Speedball е за светли тъкани, а непрозрачната боя е по-добра за тъмни тъкани, тя покрива по-добре, така че тъмният цвят да не преминава през боята. Освен това непрозрачната боя има леко метален вид, те имат блестящ вид. Всеки стил боя се предлага в много цветове, но аз винаги съм купувал пакета от 6 бои. Те идват с три основни цвята, черен, бял и един допълнителен. Можете да направите всеки нюанс на всеки липсващ цвят чрез смесване на основните. Въпреки че боята за ситопечат Speedball е страхотен продукт, не винаги съм доволен от цвета направо от буркана. Цветовете са твърде силни: Платът е тъмно черен и всеки от основните изглежда по-добре, след като е смесен с малко бяла боя.

6 опаковки Speedball плат ситопечатна боя:

черен

Бяло

Син

червен

Жълто

зелено

6 опаковки Speedball непрозрачна боя за ситопечат:

Черна перла

Перлено бяло

Син топаз

Малина

цитрин

Сребро

Смесването на боя най-вероятно ще бъде важна част от вашите ситопечатни дейности. Ще бъде от съществено значение да имате малки бурканчета, за да съхранявате вашата смесена боя, така че да не се налага да смесвате боя всеки път, когато се приготвяте да завършите проект и да спестите допълнителна боя.

Ще прегледам всички цветове и как да ги направя.

Черното Speedball Fabric е мъртво черно, не ми хареса начина, по който изглеждаше първия път, когато гледах с него. Художникът ще ви каже, за да постигнете живо черно, трябва да смесите всичките си цветове заедно. Въпреки това успях да получа черен, от който бях доволен, като смесих малко количество бял плат Speedball в него. Можете да получите сив цвят, като смесите повече бяло.

Непрозрачното черно не ми изглежда черно. По-скоро е сиво или сребристо. Когато го използвам, смесвам черния плат Speedball. Това ми дава страхотно черно с метален вид.

Няма да е необходимо да смесвате бои за бяло. Има бял плат Speedball и непрозрачен бял Speedball. Непрозрачното бяло ми изглежда повече бежово, така че не съм го използвала много. Бялата тъкан работи много добре за мен дори върху тъмни материи.

Синята плат Speedball е кралско синя. Ако имате нужда от небесно синьо или бебешко синьо, смесете син плат и бял плат. Непрозрачното синьо също е тъмно синьо и има метален вид. Ако имате нужда от светло синьо, просто смесете малко бял плат.

Червеният плат изглежда добре, но можете да добавите бял или черен за по-светъл или по-тъмен нюанс. Непрозрачното червено всъщност е малиново. Използвам само малина, когато смесвам за розово или лилаво.

Не съм използвал много жълтото, но отново можете да го смесите с бяло или черно, за да получите нюанси.

Опаковката от 6 платна се доставя със зелено, така че всичко е готово. Ако имате нужда от непрозрачно зелено, можете да смесите цитрин и син топаз (жълто и синьо).

Ако имате нужда от оранжево, можете да смесите плат червено и плат жълто или цитрин и малина от непрозрачния комплект.

Всеки нюанс на кафявото, от който се нуждаете, може да бъде направен чрез смесване на пропорции от жълто червено и синьо.

За да направя розово смесвам непрозрачната малина и бялата боичка за плат.

Лилавото може да се създаде чрез смесване на червено и синьо. Метално лилаво може да се получи чрез смесване на малина и син топаз.

За да направите злато, първо направете кафяво с плата червен, плата син и непрозрачен жълт. Добавете допълнително жълто и малко количество непрозрачно сребро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *