Рекламни тениски, обяснение на методите за печат за рекламни тениски

By | ноември 7, 2022

Много мои клиенти са ме питали защо печатаме техните продукти, използвайки различни методи по различно време.

Това е валиден въпрос и в името на образоването на по-широките маси и за тези, които се интересуват, ще очертая разликата между процеса на печат и начина, по който те могат да се приложат към вашия проект. Като цяло има четири метода за печат, те са ситопечат, топлопреносна преса и бродерия „добре, това всъщност не е печат, но го поставям там, тъй като все още трябва да поставите изображение върху ризата“. Последната и най-нова технология е директно към облеклото. Този процес може да произведе фантастичен фотографски печат с висока разделителна способност, но си има цена.

Ситопечат

Ситопечатът най-вероятно е най-популярният метод за отпечатване на рекламни тениски, процесът на настройка е подобен на традиционните методи за офсетов печат, при които трябва да предоставите изображенията си в разделими цветни файлове, например ако имате файл с четири цвята, от който се нуждаете за предоставяне на CMYK файл, който фирмата за производство на печат може да раздели всеки цвят и да ги изолира един от друг, създавайки четири отделни изображения за печат, едно за циан цвят, едно за магента и едно за жълто и K е черно или сива скала .

След като CMYK файловете са разделени, се създава отделен екран за всеки цвят в общо четири екрана C екран, M екран и по един за Y и K екрани. Така че всеки цвят има свой отделен екран. След като екраните са произведени и са тествани за качество и са направени всички настройки, те се монтират върху пресата за ситопечат, където всеки цвят се подравнява към следващия с помощта на регистрационни маркировки на екраните. Това означава, че всеки цвят се отпечатва отделно върху рекламната тениска. Сега, след като екраните са настроени и тествани, можем да започнем да печатаме тениските.

Като обобщаваме ситопечата, ние отбелязваме, че трябва да се извърши доста работа по настройката, трябва да предвидите голямо време за изпълнение на промоционалните тениски, също така, тъй като процесът на настройка е толкова интензивен, че има значителни разходи около $70 до $150 на цвят, така че при четирицветен печат ще бъде между $280 и $600 в зависимост от щампата и все още трябва да отпечатате една добра промоционална тениска.

Добрата новина е, че настройката е най-скъпата част от процеса на ситопечат и от сега нататък всяка тениска е на минимална цена. За да обобщим, ситопечатът е най-добрият процес за производство на големи количества рекламни тениски, минимална поръчка от няколкостотин и нагоре.

Топлинна преса

Отпечатването на рекламни тениски с топлинен трансфер включва цифрово възпроизвеждане на изображение за топлинен трансфер върху хартия със специално покритие, което след това се отпечатва обърнато и топлинно пресовано върху рекламната тениска.

Предимствата на печата на тениски с пренос на топлина са, че е благоприятен за кратки тиражи. Например възможно е и рентабилно да се произведе само една рекламна тениска. Ето защо, ако имате нужда само от няколко тениски, това е методът, който трябва да използвате, за съжаление този процес идва с огромно ограничение, можете да печатате само върху бели тениски, сега може да си помислите, че това не е наистина добро, но имайки предвид над 80% на рекламни тениски, които са отпечатани в бяло, вариантът не е толкова лош.

бродерия

Както споменах по-рано във въведението на тази статия, бродерията наистина не е процес на печат, но по същество вие поставяте изображение върху рекламна тениска, така че реших да го включа, ако не за друго, освен за изясняване на процеса, използван за бродиране рекламни тениски.

В много просто обяснение бродирането включва повторно сканиране на изображението в шаблон на шев или повече, така че това създава цифрова карта на шевовете, която машината за бродиране да следва. Едно от ограниченията на бродерията е, че тя е благоприятна само за зашиване на малки изображения като лого върху джоба на гърдите на тениската или клубна емблема върху ръкава на поло тениска.

Бродерията произвежда изключително издръжливи продукти, които обикновено се използват за корпоративно облекло, но не се ограничават до тениски или поло ризи.

Директно до печата на дрехи

Това е най-новото в печатането на рекламни тениски, напълно дигитален процес; работи подобно на вашия домашен мастиленоструен принтер. Тениската е поставена върху подвижна основа и се прекарва през печатащите глави с изключителна точност, за да произведе някои от най-висококачествените печатни графики до момента. Този метод на печат е способен да печата върху всяка цветна тениска, тъй като използва бяло мастило като основен цвят на цветни рекламни тениски.

С цифровия директен печат върху дреха всичко, което правите, е да монтирате тениската върху стеклата и да натиснете печат на вашия компютър, точно както бихте направили, когато печатате Word документ. Процесът директно към облеклото е със средна цена и става все по-ефективен, тъй като новите технологии се пускат на пазара. Възможно е да се произведе една висококачествена тениска до няколкостотин по рентабилен начин.

Обобщаване

Процесът на ситопечат е много интензивен и скъп за настройка, но когато се извърши, той е най-рентабилният метод за отпечатване на големи обеми рекламни тениски. Методът на топлинна преса е в състояние да печата само върху бели тениски, но можете да печатате много малки тиражи и е перфектен, ако искате само една тениска.

Бродирането е процес, при който се зашива цветен памук или шнур върху риза, за да се създаде изображение и се използва най-вече върху корпоративни униформи. И накрая директното отпечатване на дрехи е процесът на дигитален печат

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *