Разходи за облекло – какви са разходите, включени в аутсорсинга на производството на дрехи?

By | ноември 26, 2022

Тази статия е за цените на дрехите на едро.

Как да реша с колко различни платове, цветове и лога мога да се справя с моя бюджет. Над определен лимит общите разходи вече няма да имат смисъл. Каква е цената за изработка на облекло? Как да изчислим цената на поръчка?

Помислете първо по отношение на тъканите.

Всяка тъкан ще трябва да бъде поръчана на едро с чували от 180 кг. Да приемем, че вашата линия дрехи използва две различни материи: плат за поло риза и плат за класическа тениска. Производителят ще трябва да поръча две торби с памук (по една от всеки плат).

Цената на една торба памук е около 700 USD за плат, готов за боядисване.

Второ: Цена на боядисване на тъканта.

За боядисване на тъканта ще са необходими още 200 USD на баня. Ваната може да поеме до 80 кг. (Когато теглото е над 80 кг се използва друга по-голяма вана.)

Имайте предвид, че ограничението е 80 кг за боядисване (не 180 кг), така че са необходими около 500 щатски долара за боядисване на пълна торба памук в един цвят. Ако трябва да боядисате памука в десет различни цвята, тогава цената на боядисването ще бъде 10 x 200 USD = 2000 USD.

И накрая, трето: Разходите за производство на дрехи.

Разходите за производство на вашите дрехи са свързани с времето, прекарано от хората на място. Състои се от постоянни разходи и променливи разходи.

Фиксирани разходи за производство на облекла: Хонорар, представителен за работата, извършена от мърчандайзери, дизайнери, кроячи и директни връзки с обслужването на клиенти. Включени суми: от 150 USD за обикновена тениска (в произволно количество).

Тази цена може да достигне до 500 USD за дреха, включваща допълнителна работа (много специфичен плат, изработени по поръчка копчета или ципове и т.н.). Имайте предвид, че тази такса е не свързани с количеството поръчани дрехи.

Смесени разходи: (не наистина фиксирано, не наистина променливо):

Отпечатъци и бродерии: 50 USD за първия, след това около 1 USD за отпечатък. Етикети: Изработени по поръчка тъкани етикети (етикет за врата), персонализирани торбички за прах и висящи карти струват около 75 USD всяка за всяко количество под 500 броя.

Всички суми, представени в тази категория, са за дизайни, включващи два цвята в стандартни размери. Тези суми могат лесно да се удвоят с по-голямо лого и с повече включени цветове.

Променливи разходи за производство на облекла: Хора от производството.

Хора: Разходите за време, прекарано в работата от канализатори, помощници и хора за контрол на качеството за финализиране на поръчката. Това може да бъде около 1 или 2 щатски долара в зависимост от количеството за стандартни тениски. За дънки това ще бъде около 4 USD.

Повече информация:

Поръчайте една торба памук:

180 кг плат ще бъдат нарязани на 500 тениски. Това се използва с 220g/m2 плат (тежка тъкан) със среден размер тениска с височина 85cm (отдолу до врата).

Боя в три цвята:

Използвайки същите данни, баня от 80 кг означава около 220 тениски. Цена за боядисване на 180 кг плат в три бани: 600 USD.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *