Разпродажба на автомобили в eBay – научете общите си разходи

By | ноември 18, 2022

Когато участвате в продажба на автомобили в eBay, важно е да знаете и разбирате всички различни разходи и такси, които ще понесете по време на транзакцията. Тъй като продажбата на кола не е толкова проста като продажбата на употребявана тениска, има допълнителни правила, които трябва да се спазват при продажба на коли в eBay, точно както би било, ако колата е закупена лично в сравнение с тениска на битак.

Има четири различни неща, които трябва да имате предвид.

Разпродажба на автомобили в eBay – Тип 1 –

Когато участвате в разпродажба на автомобили в eBay, първо трябва да потърсите подобни артикули. Искате груба представа каква ще бъде крайната цена на артикула. Също така, може да искате да използвате услуга като Kelly Blue Book, когато купувате превозно средство втора употреба, за да знаете каква е „текущата цена“.

Разпродажба на автомобили в eBay – Тип 2 –

Трябва да имате предвид разходите за елементи като право на собственост, регистрация, държавни данъци и евентуално разходи за доставка. Направете това, преди да направите първата си оферта, тъй като понякога е по-добре да научите тези уроци, преди да ги направите. Полезно място за разглеждане е уебсайтът на Департамента за моторни превозни средства на вашия щат за указания относно данъците, прехвърлянето на собственост и регистрацията.

Организирайте доставката, преди да финализирате офертата си. Ясно разберете какво се очаква от вас и какво точно ще направи продавачът. т.е готови ли са да изпратят колата вместо вас, ако я платите? Ще искате да получите оферти за доставка от компании, които доставят автомобили, за да знаете точната цена. eBay препоръчва DAS, компания, която доставя почти всички превозни средства.

Разпродажба на автомобили в eBay – Тип 3 –

Ако превозното средство ще доведе до оферта над $15 000, ще трябва да предоставите на eBay информацията за вашата кредитна карта. Ще бъдете уведомени от eBay, че трябва да предоставите тази информация, така че бъдете готови да се съобразите и си отделете допълнително време. Картата се използва за потвърждаване на вашата самоличност и няма да бъде таксувана. Това е налице, за да помогне за защитата както на купувачите, така и на продавачите от измами с наддаване.

Разпродажба на автомобили в eBay

Ако имате нужда от финансиране, можете да посетите Центъра за финансиране на eBay, за да ви помогне да уредите финансиране преди наддаване. Те също имат калкулатор там, за да ви помогнат да определите месечните плащания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *