размери на дънки uk

By | октомври 10, 2023

Възможна статия:

„Размерите на дънките в Обединеното кралство (UK)“

Добре познаване на размерите на дрехите е от съществено значение при покупката на нови дънки. В Обединеното кралство, размерите на дънките се определят в съответствие със стандартите на Обединеното кралство и са познати със системата UK sizing.

В UK се използва два различни типа мерни единици за размерите на дънките – инчове (inches) и числови стойности (UK sizing). Като общо правило, инчовите размери показват обиколката на талията в инчове, докато числовите стойности (UK sizing) отговарят на обиколката на ханша в инчове.

В UK sizing, номерата за дамски дънки обикновено започват от 6 и варират до 24. При дами с по-голям обикол на ханша, номерата по големина стават по-големи. Например, UK размер 6 включва обиколка на ханша около 34 инча, докато размер 24 включва обиколка на ханша около 52 инча.

Също така, в UK sizing са включени и допълнителни обозначения за стандартни, шорт и толерантни дължини на дънките. Дължината на дънките обикновено е мерена в инчове и може да бъде стандартна (32 инча), шорт (30 инча) или толерантна (34 инча).

За мъжете, UK sizing отговаря на обиколката на талията в инчове, като размерите обикновено започват от 28 и варират до 44. Дължината на дънките за мъжете също може да бъде стандартна, шорт или толерантна и се измерва в инчове.

Важно е да се отбележи, че размерите на дънките в Обединеното кралство могат да варират между различните производители и марки. Това се дължи на фактори като стила на дънките, материалите и др. Затова, винаги е препоръчително да пробвате дънките преди да ги купите, за да се уверите, че са ви удобни и подходящи.

Надяваме се, че тази статия ви помогна да разберете размерите на дънките в Обединеното кралство и да направите по-информиран избор при следващата си покупка. Помнете, винаги е добра идея да проверявате размерните таблици и да се консултирате с продавача, ако имате въпроси или съмнения относно размера.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *