Предимствата на платнените дънки

By | август 22, 2022

Брезентовият плат е здрав материал, който понякога се използва при направата на дънки. Причината много производители да използват този вид материал е неговата здравина и издръжливост. Платнените дънки издържат на ежедневното износване по-добре от денима. Тези дънки са не само здрави, но и удобни за носене. Въпреки че цената на платнените дънки може да бъде малко по-скъпа от денима, надеждността на материала надвишава цената.

Много хора в областта на строителството препоръчват носенето на платнени дънки на работната площадка. Строителните работници много се навеждат, катерят и коленичат на строителната площадка. Традиционните дънки от деним се износват по-бързо в областта на коленете на панталоните в сравнение с платнените си аналогове. Халките на чифт платнени дънки също се износват по-дълго. Повтарящото се движение на вдигане и изваждане на чука от примката би накарало много други тъкани да се протрият и да се разтеглят. Когато се използва канаваца, тя издържа много по-дълго и отнема много време, докато тъканта се износи на чук. Този материал не се къса толкова лесно, колкото другите видове тъкани. Това е полезно при работа с пирони, които могат да закачат или разкъсат дънкови дънки и предпазва работника от нараняване.

Градинарите и озеленителите също предпочитат да носят платнени дрехи на работа. Когато работите около растения и храсти като рози например, тези дънки работят почти като защитно облекло. Точно като градинските ръкавици, които предпазват ръцете и пръстите от остри тръни, платнените дънки помагат за защита на краката. Платнените дънки също са чудесни за носене, когато цепите дърво или се катерите по дървета. Здравата структура на материала е по-трудна за кората и дървото да се разкъсат през дънките, което може да причини порязвания и ожулвания по краката.

Въпреки че платното е малко по-тежък материал от повечето деним например, то все пак позволява на кожата да диша. Това е чудесна характеристика на платнените дънки, когато работите навън през летните месеци или когато може да се намери малко сянка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *