Предимствата и недостатъците на печата върху тениски

By | август 22, 2022

Има няколко популярни метода за печат на тениски и всички методи имат своите предимства и недостатъци. Един бърз поглед върху някои от тези плюсове и минуси може да ви помогне при избора на най-добрия и подходящ метод за печат на тениски. Изборът на метод за печат в крайна сметка ще зависи от вашите изисквания, вида на изображението, което искате, и вашия бюджет.

Топлотрансферният печат се извършва с помощта на термотрансферна хартия. На тази хартия се отпечатва изображение и след това тази хартия се поставя върху тениската. За пресоването на тази хартия се използва термопреса. Изображението се залепва към дрехата чрез прилагане на топлина от термопресата за тениски. Това е евтин метод и може лесно да се използва от домашни потребители. Това е чудесен начин за печат на тениски в по-малък мащаб и е идеален метод за тези, които искат да започнат малък бизнес за печат на тениски. Оборудването е лесно достъпно и изисква ниски инвестиции.

Този метод ви позволява да получите сложни фотографски и многоцветни изображения и това също без много бъркотия. Има обаче някои ограничения на този процес. Всеки път, когато искате да отпечатате тениска, трябва да изрежете формата, която искате да бъде отпечатана, и да премахнете частта, която не искате върху тениската. Това отнема много време и процесът става неосъществим, ако трябва да вършите работата на едро.

Дигиталният печат е друг метод, който се използва за печат на тениски. Това е метод за печат, който постепенно набира популярност. За печат тениската се опъва върху рамка под главата на мастилено-струен принтер. Печатът върху дрехата е точно както се прави върху хартията. Мастиленоструйната трансферна хартия се използва за лесно отпечатване на един и същи дизайн върху голям брой дрехи. Този метод е добре да изберете, ако искате да възпроизведете определени фотографски отпечатъци, лога или други многоцветни изображения.

Най-големият недостатък на този метод е, че цената на печата е висока, защото отнема много време за печат само на една дреха. Въпреки високата цена, отпечатъците избледняват по-рано. Освен това, тъй като това е нова технология, има много практически проблеми при използването на машините и ефективното им боравене.

Ситопечатът е най-традиционният начин за печат на тениски. Крайните отпечатъци и цветове излизат много ярки и издържат по-дълго в сравнение с отпечатъците, създадени с други методи. Разходите за печат остават ниски и това е перфектен метод за масов печат. Недостатъкът на този метод е, че трябва да съхраните всички екрани, ако искате да използвате дизайните по-късно. Това е малко разхвърляно и всеки цвят трябва да се отпечата отделно. Може да отнеме много време и не може да се използва за създаване на фотографски репродукции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *