Преглед на различни видове мъжки ризи

By | септември 3, 2022

Основният дизайн на ризите обаче остава непроменен и е малко вероятно да се промени в бъдеще. Промените са до голяма степен периферни. Ризите могат да бъдат класифицирани по много начини. Някои от често срещаните методи са описани тук.

Casual vs. формален

Традиционно мъжките ризи се делят на официални и ежедневни. Официалните, както подсказва името, са предназначени за официални поводи като ходене на работа, присъствие на официални функции и посещение на всякакви други места, където трябва да се запази достойнството и добрият външен вид. Официалните дрехи обикновено имат тъмни цветове или фини светли цветове. Дизайнът не е екстравагантен и обикновено се прави в един цвят. За карирана риза, линиите се създават с друг съответстващ цвят.

Ежедневните ризи показват забавление и игра. Те могат да имат жив и екстравагантен дизайн. За привличане на вниманието се използват ярки цветове и забавни шарки. Няма определени правила за проектиране на ежедневни дрехи. Дизайнерът може да бъде възможно най-креативен. Може да е странно, смешно или иконоборческо. Ако официалните ризи представляват твърдата горна устна на официалния живот, ежедневните ризи означават безгрижното веселие на забавлението и радостта. Примери за ежедневни ризи са лагерна риза, риза с храст, guayabera и свързани със спорта ризи като тенис риза и бейзболна риза.

Почти всички видове ризи могат да се впишат в категорията на официални или ежедневни. Трета категория мъжки ризи са тениските (или тениските). Обикновено тениските попадат в категорията ежедневно облекло. Има обаче редица различни видове тениски. Тениските имат достатъчно достойнства, за да бъдат разглеждани като отделна категория.

Светът на тениските

В традиционния смисъл тениските могат да бъдат определени като ризи без яка и без копчета. В момента обаче на пазара могат да се намерят тениски както с яка, така и с копчета. Тениските имат огромен пазар там. За да отговорят на изискванията на новите видове тениски, дизайнерите са приели много нововъведения като яки и копчета. Тениските Ringer са пример за тениски с яка.

Тениските са може би най-разпродаденият артикул в категорията мъжки ризи. Те могат да бъдат много неформални и лесни за тялото. Напоследък тениските се превърнаха в средство за изразяване на нечия идеология и страст към спорта. Фланелките за спортисти са най-популярният пример от тази категория. Фланелките на известни спортни клубове и звезди се продават в милиони. Клубовете от различни спортни лиги и звездите в тези лиги са катализаторите, които стимулират продажбите на тениски. Най-известната и най-разпродадената тениска обаче е тази, която съдържа известната снимка на аржентинския революционер Ернесто Че Гера.

Тениските могат да се използват и за изразяване на нечий възглед за световните дела. Хората, които днес протестират срещу правителствата, държат лозунгите си близо до сърцето си – тоест отпечатват лозунгите върху тениските. Освен това върху този тип мъжки ризи могат да се отпечатат нахални и безгрижни послания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *