Преглед на мобилната работна станция HP EliteBook 8760w

By | март 25, 2024

Идеята за закупуване на пълноценен професионален инструмент – мобилна работна станция – за лична употреба може да изглежда малко странна. Но това е единственият начин да получите обмислен, практичен дизайн със сериозна производителност. А кой друг преносим компютър предлага интелигентен IPS дисплей?

Има един проблем с големите компании: амбициите им понякога са възпрепятствани от спокойна и ясна причина за клиентите защо трябва да изберат този продукт на компанията. Да вземем например е от преносимите компютри на HP. Той има много положителни характеристики, но най-поразителната и може би уникална: използва технология за дисплеи, изградена от IPS.

Изглежда – освен ако няма смисъл да започваме с тази абревиатура, познати фенове на всякакви маркетингови материали, висококачествени изображения, то със сигурност поне щедро ще прелистваме първите няколко страници на всяка презентация, описанието на прессъобщението. Защото, например, един издръжлив метален калъф има много за всеки. Да не говорим за четириядрения Core i7, който, ако сте готови да платите за него, ще инсталирате поне в сокоизстисквачката. Въпреки това много рядко си струва да се погледне на пазара на преносими компютри.

Но не е. Фактът, че HP EliteBook 8760w е оборудван с IPS-матрица, може да бъде научен от ревюто, което сте направили – като това например. Тъй като компанията предпочита да нарича дисплея името на собственото си изобретение – DreamColor. в един идеален свят това може и да работи. Но в нашата реалност, и всички видове SuperMegaView UltraMultiExtraColour породата толкова много, и това, което те означават, обикновено за този вид „марка“ да работи надеждно интегрирана във всяка съвременна човешка система AdBlock мозък Малък.

Външно EliteBook 8760w напомня на по-компактния модел от същата серия, който тествахме преди няколко месеца, – EliteBook 8460p. Тази работна станция обаче има свои собствени характеристики, които силно влияят на общото възприятие за външния вид на лаптопа. Тъмносивият цвят на корпуса вместо светлосивия, по-големият размер и леко наклонените страни – всичко това променя възприетия стил.

Обложката на HP Elite Book 8760w напомня ултрабук ASUS UX31E – същото шлифоване на концентрични кръгове, изиграно в светло. Тук обаче играта не е толкова ясно изразена, в по-голямата си част. Корпусът на EliteBook 8760w е изработен изцяло от метал. Единствената пластмаса е главно рамката около дисплея. Въпреки внушителните си размери, твърдото тяло е перфектно. Може да не се получи така, че този лаптоп да пробива тухлени стени, но и обратното е малко вероятно.

Класически панти, тъй като лаптопът може да се разгъва на всичките 180 градуса – дори повече. Феновете ще се зарадват да научат също, че традицията капакът да се държи затворен чрез физически заключващ механизъм е доста интересна – той се отваря чрез натискане на голям бутон в предната централна част на корпуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *