Преглед на вискозиметъра Black Pearl и примери за употреба.

By | април 3, 2024

По-долу е дадено кратко описание на опита на клиент, който използва онлайн вискозиметър на Gneuss за производство на листове от PET.

Термоформоване.

В този случай клиентът произвежда различни продукти, в които се смесват в различни пропорции бутилки на люспи (рециклиран материал от PET бутилки) и първичен материал. Колкото по-дълго се използва първичният материал, толкова по-висок е вискозитетът и обратно.

При бутилките може да се наблюдава намаляване на вискозитета при преместване от един силоз в друг сушилня. Това обикновено се дължи на водата, която се е натрупала на дъното на силоза. След няколко часа влагата в силоза ще намалее и вискозитетът ще се върне към нормалния. Промени във вискозитета могат да се наблюдават и при прехвърляне от един (празен) силоз в друг.

Промяна във вискозитета може да се наблюдава и при смяна на суровината от един производител на друг.

Фигура 6: Тенденция, показваща промяната във вискозитета на суровината от един силоз на Dyer до друг. Вискозитетът намалява и се връща на първоначалното си ниво след няколко часа.

Имайки възможност да следи вискозитета, клиентът е в състояние да въведе мерки за икономии спрямо оптимален диапазон от стойности. Това е довело до 50% намаляване на количеството на отпадъците. Също така.

Средната дебелина на филма може да бъде намалена с приблизително 10%. Инвестицията в тази технология се изплати само за шест месеца.

Резюме.

Разработено от Gneuss Kunststofftechnik GmbH.

Нов онлайн вискозиметър.

Новият уред е много компактен и е специално проектиран за съществуващи екструзионни линии.

Измерването на вискозитета е заобиколено, така че няма загуба на полимер.

Новият вискозиметър е изгоден и за обработка на чувствителни полимери като полиестер, поликарбонат и полиамид (найлон).

Чрез проследяване на вискозитета на стопилката лесно могат да се наблюдават съставът на материала, ефективността на сушенето, нивата на добавките или ходът на реакцията.

Black Pearl Viscometer RheoSystems ATS е високопроизводителен ротационен вискозиметър, който може да извършва както стабилно срязване, така и стрес тестове.

Вискозиметърът Black Pearl е проектиран за извършване на рутинни реологични изпитвания, като например проверки на QC за едноточковия вискозитет, както и за комплексни реологични оценки за научноизследователска и развойна дейност, и е подходящ за смесване, разбъркване и характеризиране на течащи системи от технологични флуиди.

Устройството се предлага стандартно с вградени контролирани температури на Пелтие за всички измервателни системи. Той включва системи за измерване на конус и плоча, паралелна плоча и концентричен цилиндър.

Измервателната система се отличава с новата технология за монтаж „Quick Capture“. Механизмът за прозяване е изключително прецизен и се регулира от потребителя.

Black Pearl има диапазон на ъгловите скорости от 0,01 до 200 rad/s, диапазон на въртящия момент от 0,005 до 20 mNm и температурен диапазон от -10° до 120°C.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *