Получаване на медийна експозиция за себе си и вашето изобретение

By | ноември 25, 2022

Едно нещо, което помага на всеки изобретател с продукт, е медийното представяне. Номерът е да накарате медиите да се заинтересуват от вас и вашия продукт. Правилното излагане може да има двоен успех. Първият е, че вече всички знаят за вашия продукт и искат да го купят. Второто е, че вече сте известен като изобретател с продукт. Тази експозиция може да привлече други компании към вас, търсейки идеи за продукти, които отговарят на тяхната линия.

Свържете се с вашата местна кабелна мрежа и разберете дали имате местни предавания, на които можете да участвате като гост. Местните предавания винаги търсят гости. Свържете се с вашата обществена радиостанция близо до вас. Те искат гости в ефир. Страхотното при тях е, че често повтарят интервюта, за да запълнят ефирното време. Направих интервю с NPR, което те провеждаха в продължение на 5 месеца по различно време на деня.

Свържете се с вашия държавен вестник за интервю за раздела Характеристики. Опитайте да изпратите съобщение за пресата до списания, които отговарят на вашия целеви пазар.

Вашата местна телевизионна станция може да бъде голямо предимство. Говорете с тях относно използването ви като местен експерт, с когото могат да се свържат за оферта, когато публикуват истории за изобретения.

Ако имате местни малки вестници, които се раздават безплатно на обществеността, вижте дали искат интервю. Свържете се с вашата малка бизнес група във вашия район за други възможности за излагане.

Вземете тениски с вашия уебсайт и продукт върху тях. Изпратете някои в предаванията на националното радио. John Boy and Billy е национално синдикирано радио шоу, което е популярно в моя район. Изпратих им две тениски. Те говориха за моя уебсайт в продължение на 3 минути в ефир. Те имат 10 милиона слушатели. Получих 67 000 посещения в рамките на 5 минути, след като ме споменаха в ефир. Струваше ми две тениски. Инвестицията си заслужава.

Има много начини да получите експозиция безплатно. Просто трябва да сте креативни в мисленето си. Използвайте същата енергия, която ви е помогнала да създадете вашето изобретение, за да го забележите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *