Основна екипировка за бягане, за която трябва да знаете

By | септември 11, 2022

1. Обувки за бягане

Не можете просто да вземете едни луксозни маратонки и да ги обявите за вашите маратонки; има някои много важни съображения, които трябва да имате предвид при избора на тези обувки. Като за начало трябва да сте наясно с теглото на обувките, с които се чувствате комфортно. В повечето случаи се предпочитат по-леки тежести, но има диапазон и в леките серии.

Продължавайки напред, трябва да имате предвид издръжливостта на обувките заедно с това колко горещо става вътре, когато ги носите. Ако е много силно покрит, без да пропуска пори за въздух, тогава ще се окаже много проблемен още след първия половин час.

2. Подходящо облекло

Може да имате най-добрата памучна тениска, която смятате, че е най-добрата за бягане, но още при първото ви бягане ще разберете, че има някои специфични качества, необходими в дрехите. Тениската не трябва да е широка, така че триенето във въздуха да не ви кара да упражнявате повече енергия, отколкото трябва, за да избягате една и съща обиколка. Същото важи и за избраните от вас шорти/панталони.

Освен това трябва да проверите качеството на избраната от вас спортна тениска/сутиен и да се уверите, че позволява достатъчно въздушно преминаване. Винаги трябва да се опитвате да купувате две, за да имате достатъчно време да изперете едната, докато носите другата.

3. Водоноска

Докато бягате на дълги разстояния, няма съмнение, че ще имате нужда от вода, а и не всеки има късмета да има пътека за бягане точно до дома си. В този случай трябва да имате водоноска, която можете да вземете със себе си, без теглото й да пречи на представянето ви.

Спортните магазини предлагат бутилки, прикрепени към ръкавици за бегачи и не бива да пропускате да се сдобиете с една от тях.

4. Спортен часовник

След няколко седмици бягане вие ​​автоматично ще откриете необходимостта да премерите времето си и да видите колко ще се подобрите в крайна сметка. Тези времена правят оборудване като спортни часовници много важно.

Забележително е, че тези часовници са много издръжливи, когато става въпрос за падане и повреда, така че можете да бягате без притеснение.

5. Пакет с лед

Торбичката с лед е най-добрият начин за временно лечение на леки наранявания и трябва да имате такава увита в раницата си за бягане в случай на спешност, защото няма гаранция, че ще имате партньор за бягане с вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *