Окончателното ръководство за обновяване на стари дрехи

By | ноември 3, 2022

Не е нужно да имат тази съдба. С малко умения и вдъхновение можете да превърнете най-обикновените дрехи в модерни изявления и да им дадете нов живот. Не се притеснявайте, ако не сте от типа „направи си сам“ или ако нямате много консумативи в къщата. Тези идеи са по-прости, отколкото си мислите!

Ако можете да използвате шевна машина

Колкото по-добре знаете как да шиете, толкова повече възможности имате, когато става въпрос за обновяване на стари дрехи. Освен това крайният резултат ще изглежда малко по-полиран, отколкото ако използвате само ножица, игла и конец. Ето няколко прости идеи, които можете да приложите дори с минимални познания по шиене:

· Смятате ли, че гърлото на една блуза е неприятно? Лесно се поправя! Можете лесно да превърнете лодка във V-образна форма или водолазка в кръгла яка!

· Ако имате рокля, която харесвате, но не ви стои добре в долната част, можете да отрежете тази част и да я превърнете в блуза. Същият трик можете да приложите, ако роклята има петно, което не можете да изчистите или ако я изгорите с ютията.

· Въпреки че имат по-малко плат, късите панталони са на същата цена като обикновените панталони. Намерете чифт, който вече не носите, и го отрежете, за да получите безплатен чифт шорти! Ползата от използването на този метод е, че можете да постигнете точно желаната дължина.

· Използвайте техниката на бродиране, за да приложите уникални форми върху основни тениски

· Пришийте малко дантела в края на ръкавите за женствен бохо ефект.

· Вместо да купувате нов покривало за бански, можете да изрежете стара тениска.

· Изрежете гърба на тениските, за да създадете интересни шарки с помощта на мъниста

Не се изисква шиене

Ако не притежавате шевна машина или просто не искате да полагате много усилия за обновяване на стари дрехи, тези техники без шиене са за вас.

· Изтърканите дънки са наистина популярни, но никой не иска да похарчи повече от $50 за чифт дънки, на които липсва по-голямата част от материята. Можете да направите свои собствени износени дънки, като изтъркате тъканта с малко шкурка или пемза. По този начин дори най-носеният ви любим чифт дънки може да живее поне още един сезон.

· Носете панделки. Намерете сладки модели панделки онлайн и вместо да ги използвате за опаковане на подаръци, използвайте ги, за да обновите дрехите си. Можете или да ги залепите за раменете на блузата, или да носите по-дълъг кичур панделка като колан, за да придадете форма на права, голяма рокля.

· Тенденцията в изтощените дрехи е по-голяма от всякога. Точно както направихте с изтърканите дънки, можете да направите своя собствена накъсана тениска, като изрежете дупки в нея. Ако не харесвате външния вид на кожата, която прозира, тогава друга идея би била да вземете тениска с голяма мъжка лента и да изрежете врата и ръкавите, за да създадете мускулеста горна част.

· Начертайте модели с помощта на дантела. Вземете парче дантела (включително от завеса, ако нямате нищо против повредата) и го нанесете върху дреха, която искате да обновите. След това, като използвате водоустойчив нож или някаква специална боя за дрехи, оцветете дантелата. Това ще създаде уникален модел, който издържа цикъла на пералнята.

· Обичате тази тенденция за студени рамене, но не сте убедени, че трябва да нарушите правилата на капсулния си гардероб за ново горнище? След това направете своя собствена, като вземете стандартна тениска или плаваща блуза и отрежете раменете!

· Всеки има горнище, което изглежда добре, но се нуждае от нещо допълнително, за да блесне. Въведете огърлицата. За този проект ще имате нужда само от огърлица и малко лепило. Следващият път, когато излезете на клуб, ще спестите няколко минути в търсене на аксесоари.

· Копчетата може да са малки, но могат да направят огромна разлика в облеклото ви. За да добавите свеж щрих към старо яке, премахнете старите му копчета и ги заменете с нови. Например, можете да добавите тежки златисти копчета, за да създадете мощен военен външен вид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *