Как се правят емайлови щифтове

By | февруари 5, 2024

От платформите Etsy, Patreon, Kickstarter и др. Можете да закупите много видове красиви емайлови щифтове. Знаете ли как се правят тези щифтове за ревери във фабрика? Ето стъпките на производство въвеждане на емайлирани щифтове.

1 Потвърждение за поръчка за емайлирани щ

От нашата фабрична гледна точка производството на щифтове започва с получаване на заявки за оферти от клиенти. Когато клиентите изпращат изисквания по имейл или чрез онлайн формуляр за заявка за оферта, продавач в нашата фабрика отговаря с оферта. В тази оферта се споменават размерът на щифтовете, обшивката, стълбовете и дизайните, количеството и др. След като клиентите се съгласят с офертата, плащането се извършва чрез PayPal или банков превод и нашата фабрика започва да подготвя доказателството за произведения на изкуството.

2 Подготовка на произведения на изкуството

Доказателството за произведения на изкуството е документ, показващ всички детайли като дизайна, процеса: твърд емайл или мек емайл, изискване за покритие, всички едноцветни номера на Pantone, съдържанието трябва да бъде отпечатано, задно лого, местоположение на задните стълбове, дали се нуждае от епоксиден или лазерен печат, светене в тъмно и т.н. С това произведение клиентът знае как ще изглежда или трябва да изглежда готовият продукт. Когато всичко е правилно, клиентът одобрява произведението на изкуството и тогава започва истинската продукция.

3 Подготовка на форми

Документът за произведения на изкуството се изпраща на машина за гравиране на матрици за подготовка на форми. Има два вида плесен, единият е желязна форма, която се използва главно за пробиване на щифтове от железен материал, монети и медали и др. Другият вид е форма от цинкова сплав, която се използва главно за производство на щифтове от цинкова сплав. Изборът на материал се решава главно от формата на продукта, сложността и т.н. Тази статия говори за производството на щифтове от цинкова сплав.

На машината за гравиране на матрици предната форма, която показва предната страна на щифтовете, се изрязва от режещи ножове, контролирани от програмата. Когато щифтовете имат лого на гърба, тогава задната форма също е гравирана.

Производство на 4 празни щифтове

Когато дизайнът на щифта има неправилна форма, е по-подходящо да се използва материал от цинкова сплав. За щифтовете от материали от цинкова сплав процесът на формоване с форма на щифт се постига чрез машина за леене под налягане от цинкова сплав.

Предната форма се поставя от едната страна на машина за леене под налягане от цинкова сплав, а задната форма от другата страна. Когато високотемпературна течност, подобна на цинкова сплав, се инжектира в пространството между предните и задните форми под високо налягане, се образува формата на щифта

.

След като щифтовете се охладят, празните щифтове се разделят и събират един по един. Сега се раждат нови щифтове за ревера:)

След това краищата на щифта се почистват и бръчките се елиминират за следващата стъпка.

5 Фиксирайте шпорените игли

Следващата стъпка е да фиксирате игли или стълбове. На тази машина иглите с шпора са фиксирани на гърба на щифтовете.

6 Оцветяване

За поръчки с малки количества щифтовете обикновено се оцветяват на ръка. За да се избегне смесването на цветовете помежду си, по едно време на щифта може да се постави само един цвят. След завършване на един цвят, щифтовете се поставят във фурна за повече от 2 часа, за да изсъхне първият цвят. След това извадете, поставете друг цвят и поставете отново във фурната за още 2 часа. Този процес се повтаря, докато всички цветове са там и изсъхнат. Ето защо цената на щифта на ревера е по-висока, когато има повече цветове. Колкото повече цветове, толкова повече работна сила, по-дълго време за производство, повече електроенергия и т.н.

За поръчки с голямо количество се използват машини за автоматично оцветяване за ускоряване на производството.

7 Полиране

След като твърдите емайлови щифтове са оцветени и изсушени, те се изпращат на почистващи колела за първоначално почистване, след което се полират върху полиращи колела, за да ги накарат да блестят.

8 Покриване

След полиране щифтовете се изпращат за покритие. Тези щифтове трябва да бъдат черно никелирани, щифтовете се поставят в басейни, пълни с черна никелова течност, след което с реакцията на електролиза положителният йон на черен никел се прикрепя върху повърхността на металните щифтове на ревер

а.

9 Ситопечат

Тъй като този щифт има два цвята, които трябва да бъдат отпечатани на ситопечат, ето процеса на ситопечат. Всеки път се отпечатва само един цвят, след което се изсушава за следващ цветен печат. След ситопечат тези твърди емайлови щифтове са почти готови.

10 Окончателна проверка на качеството и опаковане

По време на производството, преди да започнете всяка следваща стъпка, щифтовете се проверяват с доказателството за произведение на изкуството. След приключване на производството всеки щифт се проверява окончателно отново. Когато няма проблем, тогава се прикрепват съединители и всеки щифт се поставя в една OPP торба, след което се поставя в по-големи торби. За да защитим околната среда, сега клиентите използват все повече биоразградими хартиени тор

бички.

11 Доставка

Малките количества поръчки се опаковат в торби на FedEx, щифтовете с по-голямо количество се опаковат в кашони, след което се изпращат от FedEx, DHL или други куриерски компании. За големи количества поръчки се използват палети и се изпращат по море.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *