Как да се отървете от миризмата на вонящи буболечки

By | November 14, 2022

Да се ​​отървете от миризмата на миризлива буболечка, след като попадне върху дрехите ви, килимите или всякакви килими на пода, всякакви тъкани в къщата ви или дори върху кожата ви, може да бъде доста предизвикателство. Миризмата, която този конкретен вид насекомо излъчва, може да бъде доста силна, като в същото време е остра.

Миризма на вонящи буболечки върху дрехите ви или върху тъканта

След като миризмата попадне върху вашите дрехи или какъвто и да е вид плат, е просто да ги хвърлите в пералнята и да използвате качествен препарат за пране. Това трябва да е достатъчно, за да направите трика.

Ако артикулът изисква малко по-деликатно боравене или е твърде голям, за да се побере в пералнята ви, като например завивка за легло или е професионален костюм, може да искате да го занесете на химическо чистене.

Да се ​​отървете от миризмата на миризлива буболечка в гореспоменатите сценарии е доста лесно и е безпроблемно.

Воня на буболечки по кожата ви

Но какво ще стане, ако попадне на кожата ви? Много хора съобщават, че колкото и да се опитват, неприятната миризма на миризливата буболечка няма да изчезне със сапун и вода. Това не изглежда достатъчно.

В такъв случай какво трябва да направите?

Въпреки че няма отговор в учебника, има много видове решения за „домашно лечение“, които много хора са споделили в различни дискусионни форуми онлайн. Например, ще се закълне, че използва киселинни разтвори като тези, намерени в доматен сок или лимонов сок. Основно измивате засегнатата област с тези сокове. Киселинният състав на сока обикновено ще проникне в кожата, ще неутрализира и елиминира упоритите молекули, причиняващи миризма, на вонята на миризливи буболечки.

Воня на буболечки по мебелите или по стените

Можете да използвате аерозолен освежител за въздух, за да маскирате миризмата на миризмата в помещенията, където тя е преобладаваща, въпреки че това няма да премахне завинаги източника на миризмата. Ако случайно знаете на коя(и) повърхност(и) са били миризливите буболечки, когато са пуснали миризмата си като търговска марка, тогава може да е възможно да почистите повърхността и да я прочистите от причиняващите миризма химикали, които може да са я наситили.

Що се отнася до почистването на мебели или стени, трябва да прибягвате до използването на каквито и да е почистващи препарати, които обикновено сте използвали за всичко друго. Всеки силно концентриран почистващ препарат за тапицерия от плат ще свърши работа върху мебели. Всеки химически почистващ препарат, предназначен за почистване на дърво, стомана или пластмаса, ще свърши добре работата.

Така че, съжалявам хора, ако сте дошли тук да търсите някакъв вид екзотичен отговор. Въпреки че миризмата може да е доста остра, тя не е нещо, което не може да бъде преодоляно с днешната модерна технология за почистване на домакинствата.

Добрата новина е, че химикалите, отделяни от миризливи буболечки, които причиняват вонята, по никакъв начин не са токсични. Те просто са досадни. (Въпреки че за много хора миризмата силно прилича на тази на билката, известна като кориандър.)

Ако ви е трудно да разберете как да се отървете от тази упорита миризма, тогава наистина трябва да се уверите, че използвате силно концентрирана доза от какъвто и почистващ препарат да използвате и че го изтърквате старателно. Понякога може да са необходими няколко опита, за да премахнете миризмата, но в крайна сметка ще стане.

И в най-лошия случай можете да прибегнете до (или да допълните с) използването на освежители за въздух или ароматизирани свещи, за да прикриете миризмата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *