Как да почистите гардероба си

By | септември 15, 2022

Почистването на гардероба е нещо, което трябва да се прави доста често. Ние, жените, пазаруваме за много различни поводи, като нужда от облекло за събитие, нещо свързано с момичетата или нещо свързано със свободното време и нещо, което да правим, когато сте стресирани… най-известно като “ терапия на дребно“. Сега, ако ще правим всичко това пазаруване, трябва да направим място в гардеробите си (особено защото тенденциите непрекъснато се променят и не носим всичките си дрехи толкова, колкото трябва). В днешната публикация ще разгледам най-добрия начин да почистите гардероба си, от какво и от какво да не се отървете, няколко други съвета и трикове между тях и какво да правите с дрехите, които вече не искате. Закопчайте коланите, ще е дълго пътуване!

Най-честите грешки, които правим, когато почистваме гардеробите си, са да се отървем от основните неща. Това е нещо, което трябва да се научим да не правим. Гледаме стандартна бяла тениска и предполагаме, че заема място, защото е толкова базова. Ами… грешите. Базовото облекло е най-важното, когато става дума за нашия гардероб, защото можем да го носим с всичко. Основните дрехи са това, което всъщност ни помага да направим нашите сладки тоалети и да ги свържем заедно. Освен това, когато се чувстваме мързеливи, можем да хвърлим бялата си тениска и десетия чифт черни клинове, които притежаваме, и да го направим за ден! От друга страна, когато казвам „основи“, имам предвид и не толкова основните неща, но елементи, които използваме под якета или когато навън е по-студено. Костенурките, потниците, тениските с дълги ръкави или дори шаловете са чудесни за запазване. Въпреки че може да изглежда, че няколко шия на костенурка не са необходими, те са, защото работят чудесно през зимата. Малка странична бележка е, че е необходимо да смените бельото след известно време. Аз лично сменям бельото поне два пъти годишно. Ако един чифт е в отлично състояние, тогава е добре да го запазите, но ще има няколко чифта, които не си струва да запазите и просто да ги хвърлите и да ги замените. Що се отнася до обувките, те имат по-дълъг срок на годност. Например, черен чифт обувки с високи токчета е добре да запазите, защото вървят с много различни тоалети, докато обувките с високи пръсти и 2-инчова платформа е добре да ги захвърлите, защото бихте искали да избягвате да ги носите колкото е възможно повече.

Когато трябва да се отървете от много предмети, става трудно да решите кои да хвърлите. Най-често тези, от които се отърваваме, са тези, на които имаме дубликати, което не е лошо. Тези, от които искаме да избегнем да се отървем, са дънки и базови дрехи. Тези, от които всъщност искаме да се отървем, са множеството бели ризи с копчета, които имаме в един и същи цвят. Поне вземете един, двама или дори трима от тях (освен ако не сте бизнес жена, трябва да кажа). Освен това дрехите, които стоят в задната част на гардероба ви и са били носени три пъти през последните няколко години, трябва да излязат. Всъщност заема повече ценно място, отколкото си мислите, и ако не сте го носили, значи нямате нужда от него! Друг добър съвет, който трябва да запомните, е да не пазите неща, които се надявате да се върнат в стил. Например бандажни рокли… отървете се от тях. Те никога не трябва да се връщат със стил! Освен това, ако имате една рокля, която носите на всяка сватба или коктейл, може би е време да я захвърлите и да я замените с нова. Добре е да имате специално облекло за събития като тези, но след няколко години (или две или три сватби) е време да вземете ново обновено облекло. Не на последно място, задържането на дрехи, които не ви карат да се чувствате добре, когато ги носите, трябва да бъде изхвърлено. Защо да носите дрехи, които не ви карат да се чувствате уверени и красиви? Няма причина да го правим. Сега, след като сте се отървали от дрехите, които са безполезни, имате повече място да напълните гардероба си с по-добри дрехи!

Сега, след като сте почистили гардероба си, има няколко опции какво да правите по-нататък с дрехите. Първо, можете да ги дарите, което е любимият ми избор. Занасянето на предмети на Goodwill или The Salvation Army кара всички да се чувстват добре. Най-добрата част от занасянето на дрехи в тези магазини е, че ако дрехите са повредени или не са достатъчно добри, за да бъдат продадени, те ги рециклират и ги превръщат в нов текстил или дори изолация. Друг вариант е да ги предложите на приятели, които може да имат нужда от тях. Последният вариант е да продадете дрехите, които са в добро състояние, на магазин като Plato’s Closet. Plato’s Closet са малко строги по отношение на дрехите, които получават, защото не приемат дрехи с дупки, разкъсвания, разкъсвания, петна и т.н. Но облеклото, което приемат, ще бъде предложено в брой, което винаги е плюс.

След като вече знаете от кои неща да се отървете и от кои да не се отървете и какво да правите с дрехите, които не пазите… почистването на гардероба ви трябва да е много по-лесно! Почистването на гардероба ви всъщност може да бъде терапевтично и забавно. Включете любимата си музика и се задръствайте, докато организирате. Знам, че е трудно да се отървеш от дрехи, които си носил толкова дълго време, сантиментални дрехи или дрехи, които може да мислиш, че ще ти трябват (но не наистина). Просто знайте, че когато организирате и хвърляте дрехи, това оставя повече място за нови дрехи, които са по-стилни и ще бъдат използвани повече! Надявам се, че това помогна! Успех Fashionistas.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *