Как да поумните дънките си

By | ноември 18, 2022

Кратка история на дънките

Когато дънките за пръв път навлязоха в историята на модата, те бяха носени от по-малко заможните работници като практично облекло, предназначено да предпазва долните им дрехи, като същевременно ги предпазва от елементите. До 30-те години на миналия век дънките стават популярни като моден артикул, когато се виждат носени от каубои в игрални филми, въпреки че през този период те все още се носят повече като работно облекло, отколкото като нещо друго.

След затишие в тяхното производство и популярност през годините на войната, през 50-те и 60-те години дънките имат нови последователи. Младежите от епохата започнаха да носят дънки като културен артикул, правейки бунтарско изявление на другите места. През 70-те и 80-те години на миналия век дънките, включително дизайнерските дънки, бяха масов моден артикул, като най-популярният стил бяха кльошовете. През 90-те години на миналия век дънките се носят като ежедневно облекло, но никога не се приемат като „умен“ елемент от облеклото, тъй като повечето компании и нощни клубове ги забраняват.

Въпреки това, измислени от „палавите“, годините след 2000 г. видяха приемането на дънките като по-елегантен елемент от облеклото, като някои индустрии позволяваха на работниците си да носят дънки, както и пъбове и клубове, позволяващи влизане, докато носят този ключов моден артикул. Но тъй като мнозина все още не гледат на дънките като на спокоен, ежедневен артикул, как се преодолява тази стигма? Отговорът е в начина, по който носите дизайнерските си дънки.

Начини да усъвършенствате дънките си

Един от ключовите фактори, който незабавно прави дизайнерските дънки да изглеждат по-елегантни, е тъмният цвят. Дънките с индигово оцветяване изглеждат по-елегантни от дънките с бледа каменна боя например. Така че, ако искате да носите дънките си за един ден в офиса, просто носете тъмен цвят.

Избледнялите дънки с винтидж стил и изтърканите дънки бяха много популярни на модната арена през 2010 г. и остават модерни и през 2011 г., но този външен вид крещи небрежно, така че тези стилове дънки е най-добре да се избягват за една вечер в града.

Друг начин незабавно да подобрите дизайнерските си дънки е чрез избора си на обувки. Маратонките и обувките са синоним на ежедневно облекло, така че трябва да се избягват, когато се опитвате да създадете елегантен външен вид. Вместо това дизайнерските дънки трябва да се комбинират с елегантни кожени обувки за един ден в офиса или вечер. Черната, жълтокафявата и кафявата кожа са популярни избори, но отново е най-добре да избягвате по-уморените стилове обувки, които в момента са в тенденция, тъй като те ще подкопаят целия външен вид.

Това, което решите да носите в горната половина на тялото си, също е много важно. Шитата риза ще подобри визията ви, а популярните стилове за предстоящия сезон са вертикални райета в живи цветове или по-бледи изчистени дизайни. Една обикновена тениска с AV деколте също е чудесен начин да подобрите визията на дизайнерските си дънки, а цветовете, които допълват елегантния външен вид, са съвременни цветове като бяло, черно или въглен сиво.

Едно шито сако може незабавно да трансформира ежедневното облекло в подходящо за работа. Можете да комбинирате сакото си с риза или тениска, за да подчертаете външния вид и отново тъмните цветове като черно или синьо изглеждат по-добре за елегантен тоалет, отколкото по-бледите цветове.

И така, сега знаете основите как да направите дънките си да изглеждат елегантни, време е да съберете външния си вид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *