Как безопасно да купувате дизайнерски дънки от eBay

By | октомври 29, 2022

Купуването на дизайнерски дънки от търговски обект като Nordstrom е брониран начин да сте сигурни, че ще получите истинското нещо, а не някакъв фалшив чифт. Това обаче също така означава, че вероятно ще трябва да платите пълната цена. В света на дизайнерските дънки пълната цена обикновено означава някъде от $140 до $300 или повече!

Благодарение на високото качество на дизайнерския деним от популярни банди като True Religion, тези дънки от висок клас са склонни да издържат много по-дълго от обикновените марки на универсалните магазини. Всъщност не е необичайно чифт дизайнерски дънки да изглеждат чисто нови, след като са били носени седмици наред, ако приемем, разбира се, че за тях са се грижили правилно.

Тъй като луксозните дънки поддържат стойността си толкова добре, не е необичайно купувачите да търсят употребявани чифтове от любимите си марки. Някои магазини за стоки от висок клас предлагат дизайнерско облекло и често продават дънки от марки като 7 For All Mankind в страхотно състояние само за $40. Но какво правите, ако в близост до вас няма удобно разположени подобни магазини за стоки втора употреба?

eBay! Дизайнерските дънки се купуват и продават в големи количества всеки ден в eBay. Огромните отстъпки, създадени от частни продавачи, както и удобството на пазаруването онлайн го правят много популярна дестинация за пазаруване за мъже и жени, които търсят сделка за нов чифт дънки. Въпреки че използването на eBay за закупуване на дънки има много плюсове, то не е лишено от недостатъци. Има няколко неща, за които трябва да внимавате, за да сте сигурни, че имате задоволително пазаруване.

Обратна връзка

Това е най-лесният начин да определите дали даден продавач се доверява или не. Всеки път, когато се прави транзакция между купувач и продавач в eBay, всяка страна има възможност да остави обратна връзка за транзакцията на страницата за обратна връзка на другата страна. Важно е както количеството, така и качеството на дадена оценка за обратна връзка на продавача.

В някои случаи може да намерите точно това, което търсите, само за да откриете, че продавачът е привидно нов за eBay поради малко или никаква обратна връзка. Повечето транзакции в eBay протичат без проблем, но в крайна сметка зависи от вас да решите дали искате или не да наддавате за артикул, предлаган от продавач с ограничена информация за обратна връзка.

Тъй като фалшивите дънки са такъв проблем в световен мащаб, ако някой продавач редовно се занимава с продажбата на фалшиви дънки, вероятно ще откриете това, като прочетете коментарите в техния профил за обратна връзка. Като алтернатива, ако продавачът има стотици положителни отзиви, е доста безопасно да се предположи, че работата с този продавач ще бъде приятно изживяване.

Местоположение на предмета

По-голямата част от фалшивите дизайнерски дънки идват от чужди страни, особено от азиатски страни. Въпреки че, разбира се, има легитимни продавачи с автентични дънки за продажба от тези страни, трябва да бъдете особено предпазливи и усърдни, когато проверявате профила на отзивите на продавачите, както и всички налични изображения на дънките.

Цената

eBay може да има страхотни оферти, но внимавайте за офертите „прекалено хубаво, за да е истина“. Може много добре да намерите чифт дънки за $200, които са били носени преди само за $60, но не очаквайте да намерите същия чифт чисто нов за $25. Освен това, когато имате работа с продавачи, които имат привидно невероятно ниски цени, имайте предвид, че техният профил за обратна връзка може да не ви разкаже цялата история. Причината за това е, че в някои случаи тези продавачи ще имат положителна обратна връзка от купувачи, които са закупили дънките им, вече предполагайки, че дънките са фалшиви (поради ниската цена). Тъй като са плащали и са очаквали фалшификати, естествено в крайна сметка са доволни от транзакцията. Не бъркайте тези продавачи със законни търговци на дизайнерски дънки.

Доверете се на инстинкта си

Когато се стигне до това, вашата собствена интуиция често ще ви помогне да определите дали трябва да се доверите на конкретен продавач в eBay или не. Ако все още сте на решетката, никога не е лоша идея да изпратите съобщение до продавача с всякакви притеснения, които може да имате. Много продавачи ще се радват да ви уверят в автентичността на продукта, а някои дори ще ви направят допълнителни снимки. Никога не боли да попитате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *