Какво да търсите, когато купувате тениски

By | август 2, 2022

Тениските са може би едно от най-популярните облекла за мъже, жени и деца. Причината за тяхната популярност може да се дължи на тяхната гъвкавост и издръжливост. Тениските могат да се използват като бельо или да се носят като модерно връхно облекло.

Купуването на тениски може да бъде обезсърчителен процес, тъй като цената и качеството на дрехите могат да варират значително. И така, какво трябва да търсите, когато купувате тениски? Прочетете, за да разберете.

Плат

Когато купувате тениска, изберете такава, която ще запази формата си след пране. Няма нищо по-разочароващо от това да откриете, че една тениска е станала по-къса или по-широка само след едно пране. Определящ фактор е структурата на плетката. Тениските със твърдо, равномерно, плътно плетиво обикновено са не само издръжливи, но и могат да издържат на много пранета. Внимателното разглеждане на структурата на плетката трябва да ви покаже малки бримки, които са пълни и кръгли, а не разтегнати и изтеглени в дълги тънки форми.

Съдържание на фибри

Тениските от 100% памук са идеални за горещите летни дни; все пак може да искате да разгледате тениски, направени с различни нива на смесване в зависимост от вашите специфични нужди. Докато памукът осигурява абсорбция и комфорт, добавянето на други синтетични материали, като полиестер, може да увеличи издръжливостта и да намали свиването. Добавянето на полиестерни влакна също може да добави устойчивост на бръчки към дрехите и им позволява да съхнат по-бързо от всички памучни дрехи.

Устойчивост на свиване

Ако останат незавършени, всички памучни тениски могат да се свият до пет процента, което е повече от промяна на размера. Когато е възможно, опитайте се да купите предварително свити памучни тениски или тениски от смес от памук и полиестер, за да поддържате правилния размер след пране. Когато се съмнявате, прочетете информацията, дадена на етикетите, за да получите информация за устойчивостта на свиване на дрехите.

Кройка на облеклото

Кройката на една тениска зависи почти изцяло от кройката. Когато купувате тениска, уверете се, че е изрязана с влакното и вертикалните бримки са под прав ъгъл спрямо долния ръб, а не наклонени. Страничните шевове трябва да са в правилна позиция, а не да са усукани отпред или отзад. Тениската с неправилна кройка не само ще изглежда нестилна, но и ще бъде неудобна.

Някои тениски са направени без странични шевове, тъй като са изрязани от кръгли плетени тръби. При закупуване на такива ризи трябва да се следи за равномерност на „зърното“ и право, вместо усукано тяло на дрехата. Ръкавите също не трябва да изглеждат усукани в извивката и трябва да са с достатъчен размер.

Конструиране на облекло

Точно като кройката на дрехата, шевовете са също толкова важни. Когато купувате тениски, уверете се, че шевовете са гладки, равни и не са счупени. Шевовете на лентата за врата и ръбовете на ръкавите трябва да са гладки и равномерни и да не изглеждат разтегнати.

Лента за врат

Лентата за врата трябва да е достатъчно твърда, за да се опъне над главата, след което да се върне във формата. Често се използва твърда плетка. Ребрата от найлонова смес осигуряват допълнителна армировка.

Стил/декоративни ефекти

Има безброй разновидности на тениски, от които да избирате. Избраният от вас цвят, стил, трансфери или печатни снимки и декорации зависят от вашия личен избор. Все пак изборът на цвят, деколтета, дължина на подгъв, дължина на ръкава и кройка трябва да допълва тялото ви. Изберете стилове на тениски, които подчертават най-добрите ви характеристики.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *