История на Boot Cut Jeans

By | август 2, 2022

Терминът дънки се отнася до чифт панталони, които са направени от материала деним, първоначално те са били направени за работно облекло, защото са здрави и здрави, но през 50-те години в Америка те стават популярни сред по-младото поколение като ежедневно облекло. Поради тяхната популярност са създадени много разфасовки и стилове дънки, които трябва да дадат на хората опции в стила на дънките, които искат да носят. На всеки от тези различни стилове и кройки е дадено име като Skinny Jeans, Flared или Boyfriend Jeans, или Boot Cut Jeans.

История на Boot Cut Jeans

Дънките Boot Cut първоначално са били носени от моряците, когато са вършили разхвърляна работа, за да могат да ги изцапат, без да се притесняват. Стилът на ботушите на дънките беше семпъл нагоре и надолу до коляното и след това се разширяваше леко до глезена, така че да пасват на униформата им и върху ботушите им. С течение на времето подгъвът на дънките с ботуши ставаше все по-широк и по-широк, докато скоро дънките с ботуши за моряци бяха заменени от дънки с камбана и панталони (това, което днес познаваме като изпъкнали дънки или изпъкнали панталони). Малко след това тенденцията на дънките и панталоните „boot cut“ се разпространява в Европа, а след това и в останалия свят. Мъжките и дамските дънки и панталони с ботуши се различават по това, че дамските са тесни до крака преди коляното и след това се отварят повече към глезена, докато мъжката кройка на ботушите е с една и съща дължина отгоре и надолу.

И до ден днешен дънките и панталоните се носят от мъже и жени за работно и ежедневно облекло. Всички марки дънки имат своя собствена версия на ботушите, включително Levis, Wrangler, G Star, Diesel и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *