Историята на дънките Mustang

By | юли 30, 2022

Mustang е една от най-популярните търговски марки в целия свят и най-големият производител на дънки по поръчка. Тази марка има стратегия за общ външен вид и също така произвежда дънкови и кожени якета, поли и рокли, пуловери, бельо, обувки, аксесоари и парфюми. Творенията на Mustang са предпочитани и носени от много знаменитости, като Джон Бон Джоуви, Скорпиънс и Бьорк.

Историята на марката започва през 1932 г., когато е създадена фабрика от Луис Херман за производство на униформи за работници. Следвоенна Германия обаче беше в руини и никой не се интересуваше от развитието на текстилната индустрия. Новият живот на марката започва през 1949 г., когато новият собственик на компанията Алберт Зефранек решава да започне производство на дънки. Това решение беше революционно, тъй като дотогава деним индустрията беше феодално владение на американците. Първите дънки, ушити от Mustang, бяха образ на оригинални дънки по поръчка, произведени в САЩ. Следващата стъпка Mr. Zefranek направи подобрението на производствената си гама. През 1953 г. той представя първия модел дънки, създаден специално за жени, а през 1955 г. експериментира с кадифени дънки. 1958 г. е годината, в която се появява името на новата търговска марка – Mustang. Отсега нататък дънките се произвеждат от качествен американски деним в Германия.

През 1961 г. Алберт Зефранек е първият, който създава еластични дънки. И беше на точното място в точното време, защото в края на 60-те години започна ерата на дънките. Дънките се превърнаха в символ на ново поколение и нов стил на живот. Рекламните кампании на марката Mustang демонстрират полуголи красавици, отговарящи на триумфалното шествие на сексуалната революция.

През 1980 г. дънките на Mustang вече могат да се конкурират с американските марки Levi’s и Wrangler на вътрешния пазар. Освен това една четвърт от продукцията вече се изнася за Австрия, Швейцария, Холандия, Франция и скандинавските страни. Колекцията на марката беше разделена на три теми: „Мода“, „Основи“ и „Модерна класика“. Юпитата от 80-те изкарват кадифените дънки от мода, нанасяйки значителен удар на компанията, основна част от която е концентрирана върху производството на кадифе. Този повод обаче помага на Алберт Зефранек да се съсредоточи върху класическите модели дънки по поръчка. Започва да си сътрудничи с италиански дизайнери. И известни дизайнери започват да проявяват интерес към персонализирания деним.

През 1990 г. синът на Алберт Зефранек, Хайнер, става собственик на марката Mustang. Той наследява шлема на баща си и прави марката още по-успешна по целия свят. Днес това е международна марка, която произвежда 20 000 чифта дънки на ден и съчетава класиката с най-иновативните идеи в модата. Mustang произвежда дънкови дрехи за тези, които искат да разкрият своя начин на живот и емоции във визията си. Слоганът на компанията „Истинският стил никога няма да умре“ говори сам за себе си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *