Интелигентни притурки за лятно пътуване

By | May 17, 2024

Както всеки пътешественик знае, почивката не е почивка без поне няколко полезни джаджи, които подобряват цялостното преживяване. Смисълът на почивката е да се отдели време за отдих, но в днешно време за много хора е почти невъзможно да го направят. Натоварването, което оставят в офиса, се увеличава или просто изпитват желание да са в крак с последните туитове. Именно тук се появяват удобни устройства за пътуване – от адаптери за пътуване до езикови преводачи, които помагат да се облекчи стресът от пътуването. Не е необходимо да сте технически грамотни, за да разберете, че четирите джаджи, изброени по-долу, ще бъдат ваши спътници това лято.

1. адаптер за пътнически щепсели KensingtonАдаптерът за пътнически щепсели Kensington, с цена 19,99 USD и тегло само 8 унции, е достъпен и лек инструмент за поддържане на вашия iPhone, iPod, фотоапарат, преносим компютър и други мобилни устройства заредени по време на път. Всъщност това устройство с джобни размери има вграден щепсел за променлив ток за над 150 държави. Вграденият бутон за безопасно освобождаване и предпазителят осигуряват безопасна работа, а адаптерът се предлага с едногодишна гаранция. Сега можете да се чувствате в безопасност в чужбина.

2. steriPEN: Замърсената вода е основна причина за заболявания сред пътуващите, поради което много от тях се въздържат да пият вода от чешмата в самолетите и в хотелите, магазините и ресторантите в дестинациите си. Но със SteriPEN това вече не е необходимо. Компактен и преносим, SteriPEN е наречен така заради спретнатия си външен вид, наподобяващ писалка, и способността си да дезинфекцира вода. Тя не само действа по-бързо от химическите препарати, но и няма неприятния вкус на йода или хлора. Нещо повече, тази удобна джаджа е удостоена със златния печат на Асоциацията за качество на водата. Тя ви позволява да погледнете на водата в съвсем нова светлина!

3. GPS устройство за поставяне на геотагове на Nikon: колко пъти сте поглеждали снимка, направена по време на почивка, и сте се мъчили да си спомните имената на реките, мостовете, улиците и известните забележителности, които красят фона? С GPS устройството Nikon GP-1, здраво прикрепено към вашия фотоапарат Nikon, можете да запомните точните координати на мястото, на което правите всяка снимка. Освен това към изображенията могат да се добавят геотагове, за да се запише информация за географската дължина, ширина, надморска височина и време. Казано по друг начин, това е все едно да разполагате със смарт устройство, което може да заеме мястото на паметта, ако е необходимо. Единствената уговорка е, разбира се, че ви е необходим фотоапарат Nikon.

4.Франклин Говорещ 12 езика ПреводачИскате ли да овладеете испански език преди пътуването си до слънчевия Маями? Или пък да усъвършенствате френския си език преди пътуване до Ню Орлиънс? Джобният преводач TGA-490 на Franklin превежда и говори на 12 езика, над 200 000 думи и 12 000 туристически фрази. Освен това функцията за гласова корекция на правописа на Franklin ви позволява да въвеждате произношението на думите. Други чудесни функции включват пет игри, местен/световен часовник, преобразувател на метри и банка данни за съхраняване и незабавно извличане на важни имена и цифри.

Въпреки че тези продукти няма да облекчат всичките ви притеснения при пътуване, те са чудесни за летни пътувания и поне ще ви помогнат да се отпуснете малко повече и да избегнете скуката. В края на краищата, почивката трябва да бъде възможно най-малко стресираща!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *