Империята Армани

By | ноември 20, 2022

Джорджо Армани е роден в Пиаченца, Италия. Първоначално е учил медицина, а след това е учил фотография. За съжаление през 1957 г. Джорджио е призован да служи в италианската армия, както е задължително за всички италиански граждани по онова време. След 3 години национална служба Джорджио започва кариерата си в модната индустрия, като се присъединява към известната италианска модна къща, наречена Nino Cerrati. Той работи в Nino малко под 9 години до 1970 г. и напуска, за да работи като дизайнер за себе си. Въпреки това, едва през 1974 г. той създава марката Armani.

Оттогава са създадени редица алтернативни етикети на Armani, всеки с разлика.

Armani Exchange първоначално е създадена през 1991 г., за да бъде евтината гама на Armani и скоро става много популярна сред масите поради евтиността на продуктите. Интересът нараства с такава скорост, че сега има 63 бутика в САЩ и 47 в международен план. Цените на Armani Exchange се покачват стабилно през годините от 1991 г. насам и вече не са толкова популярни, колкото първоначално.

Armani Casa е колекция от мебели и домашно обзавеждане, която показва колко успешна е марката Armani. Наскоро кресло Armani беше продадено за над $1950 в Ню Йорк!

Armani Jeans е най-популярната марка в Обединеното кралство с изключително високи продажби както в Лондон, така и в Северозапада (особено Манчестър и Ливърпул). Най-популярните стилове са гамата J16 и J31, които се продават на дребно за над £120 в бутици в Обединеното кралство.

Armani Junior предлага дрехи за деца както за мъже, така и за жени.

Emporio Armani беше представен като част от марката като вдъхновена от младежта линия, която се предлага на пазара за млади възрастни. Успехът на тази марка в САЩ е изключителен и продължава да бъде най-продаваната в САЩ. В днешно време това е най-евтиният от гамата на Armani.

Armani Collezioni е насочен към млади летци и професионалисти. Популярни в град Лондон, тъй като колекцията е работно облекло, като костюми по мярка, това е най-скъпата от всички марки.

Заедно с всички останали дизайнерски модни къщи Армани вече има козметична колекция, която формира значителна част от оборота на марката Армани. Това включва гамата за грижа за кожата и гамата от аромати, включително гамата за мъже и жени.

Накрая Армани направи масивна диверсификация на пазара на барове/кафенета и сега има над 14 бара/кафенета в района на Европа/Азия, като барът на Армани в Хонконг е най-популярен.

През март 2007 г. Джорджо Армани информира медиите, че е готов да продаде известните търговски марки на марката Armani и това със сигурност ще предизвика война за наддаване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *