Известни екстрасенси – Джийн Диксън

By | август 30, 2022

Вероятно най-известният екстрасенс на нашето време беше винаги популярната Джийн Диксън. На 25 януари 1997 г. тя почина, но не и преди да остави наследство, което няма да бъде забравено скоро.

Най-известното й предсказание и вероятно това, което привлече най-голямо внимание на екстрасенсите като цяло, беше, когато предсказа, че президентът Джон Ф. Кенеди ще умре на поста си. Както се оказа, Кенеди беше убит, докато беше в Далас Тексас. Действителното й предсказание беше, че демократичен президент, избран през 1960 г., висок млад мъж със сини очи и кестенява коса, ще умре на поста си. Според Диксън, когато е интервюирана, тя е казала на репортери, че президентът ще бъде убит, но те са отказали да отпечатат тази част.

Докато беше жива, Диксън беше съветник на много известни личности, включително Роналд и Нанси Рейгън. В интерес на истината Нанси Рейгън беше постоянно преследвана от пресата заради това, че разчита на астролози и екстрасенси, за да определят графика на президента. Джийн Диксън беше един от хората, на които тя разчиташе най-много, докато един ден реши, че Диксън е загубил силите си и вместо това реши да се присъедини към съперничката на Диксън, Джоан Куигли.

Диксън също е автор на седем книги. Тя написа своята автобиография, както и хороскопи за кучета, астрологични готварски книги и няколко книги за психически феномени. Диксън беше един от водещите вярващи в ESP и беше добре известен влиятелен вашингтонски социалист.

След като Кенеди беше убит през 1963 г., лошата слава, която удари Диксън заради това, накара политическия колумнист Рут Монтгомъри да напише книга, наречена „Дар от пророчество: Феноменалната Джийн Диксън“. Тази книга разказва за стотици точни прогнози, направени от Диксън през годините. Книгата е публикувана през 1965 г. и е продадена в повече от три милиона копия. Публикуването на тази книга превърна Диксън в знаменитост за една нощ и я направи много търсена да изнася лекции и в крайна сметка я подтикна да започне своя собствена колона за синдикиран хороскоп, която беше отпечатана във вестници по целия свят.

По някаква причина обаче Джийн Диксън беше екстрасенсът, който всички обичаха да мразят. Година след година имаше доклади от безброй хора, че предсказанията на Диксън са фалшиви и че тя никога не е направила такова, което наистина се е сбъднало, включително това за смъртта на Кенеди. Жената беше обект на постоянни нападки в таблоидите в цялата страна. Уважаван математик на име Джон Алън Паулос измисли това, което беше известно като „ефекта на Жан Диксън“, при който хората измислят няколко точни прогнози, но удобно пренебрегват стотиците фалшиви прогнози, които никога не се сбъдват.

Истината е, че не всички прогнози на Джийн Диксън се сбъднаха. Тя прогнозира, че Третата световна война ще започне през 1958 г. над някои офшорни китайски острови и че работническият лидер Валтер Ройтер ще се кандидатира за президент през 1964 г. и че руснаците ще кацнат първия човек на Луната.

Джийн Диксън може да не винаги е била точна с прогнозите си, но тя винаги ще остане един от най-колоритните и добре известни екстрасенси в историята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *