Знаете ли какво има в гардероба ви за дрехи – Наръчник за зряла жена за носещ се гардероб

By | декември 1, 2022

Гардеробът ви превърна ли се в гробище за дрехи? Знаете ли, място, където някога е била красива синя копринена рокля, но сега е заровена сред бъркотията. За да извлечете максимума от гардероба си, първо трябва да знаете какво има в гардероба ви. Ето няколко лесни стъпки, за да направите гардероба си по-удобен за потребителя

1. Изпразнете гардероба си

Местили ли сте се някога в ново жилище? Ако започнете да изпразвате къщата и да опаковате нещата, ще откриете, че имате повече неща, отколкото сте предполагали. Същият принцип важи и за вашия гардероб. Гардеробите на повечето жени са претъпкани с неща, които са забравили. Много от тях все още имат етикетите. Единственият истински начин да направите равносметка на това, което притежавате, е да изпразните гардероба си и да откриете какво се крие там.

2. Сортирайте дрехите си по категория

Сложете всичките си рокли, костюми, панталони и т.н… в собствените им купчини. Използвайте лист хартия, за да отбелязвате какво имате. Например една черна коктейлна рокля, два червени пуловера. Този списък ще ви помогне със следващата стъпка, да решите какво да хвърлите.

3. Отървете се от излишното

След като дрехите са сортирани, е време да решите какво трябва да отиде. Ето няколко въпроса, които може да си зададете по време на този процес:

а) Какво не е на мода?

Като повечето зрели жени, видях много стилове да се завръщат. Следователно изкушението е да запазим дрехите, защото един ден те ще бъдат отново на мода. Истината е, че въпреки че стиловете се завръщат, те не се завръщат по същия начин. Повечето дизайнери преосмислят тенденция с модерен привкус. Друга причина да изхвърлите предмети от минали дни е, че дори стилът да се върне, вие сте се променили. Или панталоните с камбана, които сте пазили от 8 години, вече няма да стават, или няма да са подходящи за възрастта.

б) Наистина ли харесвате този артикул?

Не мога да ви опиша колко жени познавам, които държат неща, които не харесват в гардероба си. Не знам, може би си мислят, че сакото, роклята или полата изведнъж ще изглеждат по-добре, колкото по-дълго виси в шкафа им. Обичайното извинение, което жените дават, за да пазят такива дрехи, е, че не искат да пилеят пари, като подаряват вещта. Истината е, че парите се губят всеки ден, когато артикулът виси в гардероба ви и не се носи от никого. Ако се притеснявате за парите, занесете артикули като тези в магазин за препродажба или консигнация, за да получите поне някаква възвръщаемост на инвестицията си.

в) Става ли?

Ако имате дрехи, които са твърде големи или твърде малки, помислете дали да се отървете от тях. Дрехите, които са твърде големи, могат да бъдат променени, за да паснат. Ако обаче дрехата е твърде голяма, защото наскоро сте загубили 50 фунта, по-добре е да я подарите. Всички опити за промяна могат да унищожат драперията или линиите на дрехата. Дрехите, които са твърде малки, също трябва да се изхвърлят. Избягвайте да запазвате артикул, защото той ще се побере, когато отслабнете. Гардеробът ви трябва да съдържа само дрехи, които можете да носите сега.

г) Съвпада ли с начина ви на живот?

Гардеробът на една жена трябва да отразява нейния начин на живот. Ако сте пенсиониран, вероятно можете да се отървете от повечето си бизнес костюми. Може би сте се преместили от Чикаго в Маями. Ако случаят е такъв, вашите тежки вълнени палта и кожи най-вероятно могат да бъдат изпратени или дарени. Каквато и да е промяната в начина на живот, уверете се, че гардеробът ви съдържа само дрехи, които отговарят на начина, по който живеете сега.

5) Извършване на текущ одит

След като гардеробът ви бъде реорганизиран, поддържайте го запасен само с облекла за носене, като провеждате текущ одит. Един прост начин да постигнете това е всеки път, когато носите нещо, да го закачите наобратно в гардероба. В края на месеца прегледайте дрехите, които все още висят в предна позиция. Това са тези, които не са били носени и може да се наложи да бъдат дарени или изхвърлени на боклук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *