За манометрите с конус/плоча на Wells-Brookfield

By | март 26, 2024

.

Вискозиметърът Wells-Brookfield cone/plate е комбиниран вискозиметър, който позволява на изследователите рутинно да измерват абсолютния вискозитет на микрофлуидни проби. Геометрията на конуса и плочата осигурява пълна точност на реологичните данни.

Принцип на действие.

Конусовидният/пластинчатият вискозиметър/реометър на Уелс Брукфийлд е прецизен измерител на въртящ момент, задвижван от една скорост на въртене. Системата за измерване на въртящия момент отчита съпротивлението на течността на пробата между калибрираната пружина от берилиева мед, въртящия се конус, конуса и неподвижната плоча и завърта задвижващия механизъм.

Съпротивлението при въртене на конуса създава въртящ момент, пропорционален на напрежението на срязване на флуида. Стойността на въртящия момент се задава от модела, в колекция или на цифров дисплей. Това показание лесно се преобразува в абсолютни единици за сантипоаз (mPa – s) за даден диапазон на диаграмата. Алтернативно вискозитетът може да се изчисли от известни геометрични константи на скоростта на въртене на конуса и напрежението на въртящия момент.

Подходящото относително положение на конуса и пластината може да се получи чрез проста механична процедура, без да са необходими допълнителни външни камери или оборудване.

Стационарните чашки за проби от плочи могат да се извадят от дъното, да се напълнят с 0,5 ml до 2,0 ml разтвор на проба (в зависимост от използвания конус) и да се поставят отново без калибриране. Чашата за проби е с кожух и е снабдена с тръбопроводен фитинг за свързване към термостатичен циркулационен резервоар.

Работният обхват на системата е с точност до ±1,0 %. Възпроизводимостта е ±0,2 %. Работният температурен диапазон е от 0°C до 100°C.

За инструмента Wells-Brookfield Cone / Plate се предлагат различни конусни шпиндели. Един конусен шпиндел на този инструмент е калибриран за използване с чаша за проби. Могат да се закупят допълнителни конусни вретена, които да се калибрират за използване със същата чаша за проби.

Универсален.

Конусовидният/пластинчатият вискозиметър/реометър на Wells-Brookfield предлага широк диапазон на скоростта на срязване и вискозитета, който може да бъде допълнително разширен за подобрени конусовидни вретена. Могат да се избират различни модели, които да отговарят на специфичните изисквания за различни вискозитети и скорости на срязване.

Могат да бъдат постигнати скорости на срязване до 1875 сек-1 (DV III Ultra Rheometer).

Малкият обем на пробата позволява реологична оценка на материали с ограничен обем на пробата, като например биологични течности и плътни покрития, съдържащи благородни метали.

Всички намокрени части са изработени от неръждаема стомана за отлична устойчивост на корозия и лесно почистване. Предлагат се опционални фитинги за продухване, фитинги Luer и вградени температурни сонди.

Електронна идентификация на пропуските.

Цифровите вискозиметри/реометри с конус/плоча на Wells Brookfield разполагат с усъвършенствана електронна идентификация на пропуските. Тази технология намалява времето за настройка и вероятността от грешки, дължащи се на коригиране на пропуските. За да подобрите системата с ярки светодиодни светлини, натиснете точката за достъп. Пръстенът за регулиране на микрометъра и диференциалът се завъртат лесно, което намалява необходимото време в сравнение с ръчните методи.

Новата електронна система за определяне на разстоянията вече е стандартна за всички конусни/пластинкови цифрови вискозиметри/реометри на Wells-Brookfield. Те осигуряват точния профил на срязване, необходим за измерване на вискозитета и реологичните данни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *