Ежедневни дейности с болки в гърба: Сгъване на дрехи и метене на подове

By | ноември 24, 2022

Когато преподавах в Back School, двете най-големи оплаквания от домакинството бяха сгъването на дрехи и метенето на подове. В много случаи жалбоподателят е родител на малки деца. Първото нещо, което казвам на тези родители е, че дори много малки деца могат сами да сгънат дрехите си, дори чаршафите и хавлиите си. Деца на 4-годишна възраст могат да изпълняват някои прости задачи за сгъване и със сигурност могат да ви помогнат да сгънете дрехи. Не се притеснявайте, това е нещо за изграждане на характер.

Основният урок, който трябва да научите за всички дейности от ежедневието, е да обръщате внимание на гърба си, докато работите. Трябва да работите само докато гърбът ви започне да се чувства напрегнат, след това спрете за кратък период от време и се отпуснете. Възможно е да отделите много малко време за всяка домакинска работа или част от всяка домакинска работа, поне в началото. Това е добре. Кажете си го: „За мен е добре да работя само до текущия си лимит. Все още съм добър човек.“ Когато сте в състояние да се отпуснете напълно, когато релаксирате и дори когато работите, ще бъдете изумени колко бързо се възстановявате. Релаксацията е ключова.

Най-голямата бугабу за сгъване на дрехи за повечето хора с болки в кръста е сгъването на чаршафи. Въпросът ми към вас е наистина ли трябва да бъдат експертно сгънати или просто трябва да се поберат на онзи рафт в шкафа за бельо?

Добре, истината е, че просто трябва да можете да поставите чаршафите в килера. Ето какво предлагам:

  1. Намерете удобно изправено положение.
  2. Останете спокойни.
  3. Хванете чаршафа, отгоре или отдолу, в ъгъла и дръжте чаршафа пред себе си, близо до тялото си, с ъгъла около носа високо.
  4. Увийте свободната си ръка около чаршафа, който виси пред вас точно над кръста.
  5. Преместете ъгъла на чаршафа надолу около ръката, която е на кръста ви, докато я движите нагоре, навивайки се като действието на макара за риболов.
  6. Навийте чаршафа около ръцете си по този начин, докато бъде напълно „сгънат“.

Знам, че не е красиво, но е готово и се побира в гардероба. Ако гърба ви се подобри, можете отново да добавите сгъваеми чаршафи към дейностите си. Засега просто затворете очи и го приберете в гардероба.

Метене на пода

Може да успеете да намерите преки пътища за сгъване на дрехи, но метенето на подове определено е нещо, за което наистина няма преки пътища. Иска ми се да знам със сигурност какво е метенето на подове, което го прави толкова трудно. Предполагам, че тъй като сте леко приведени, е трудно да поддържате правилна стойка, когато метете, да не говорим за лекото завъртане, което движението изисква, докато сте леко приведени. Всичко, което знам със сигурност е, че дразни вече възпаления гръб.

За щастие, въпреки че е дразнещо, не е вредно. Тайната на метенето на пода е да спрете и да си починете, преди наистина да почувствате, че мускулите ви се стягат след точката, от която няма връщане. Спрете дори за момент и използвайте някои техники за релаксация в изправено положение.

Но, хей, ти си у дома. Не е нужно да стоиш прав. Можете да отидете да седнете и да почетете малко или да легнете на леглото си за момент и просто да се отпуснете. Никой не ви съди и вие правите каквото можете, за да останете активни и в играта.

Друга възможност е да използвате една от онези кърпи за прах, които ще ви позволят да използвате една ръка, докато бутате кърпата за прах. По-лесно е да поддържате позата си и не въртите тялото си, докато го правите. Добре е периодично да сменяте ръцете си, докато бършете пода. Също така, само защото имате една ръка свободна, не означава, че можете да метете и да взимате едновременно. Това може да доведе до истински проблеми. Направете това упражнение за сдържане. Бъдете добри към себе си, така че в края на деня да ви остане нещо за хората, за които метете, дори и да сте само себе си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *