Дънки Prps – кои са истински и кои фалшиви?

By | юли 31, 2022

Prps Jeans са луксозни „супер-дънкови“ дънкови продукти, които са кулминацията на десетилетия изследвания и дизайн за отглеждане и доставка на памук; тъкането на памука в деним и след това майсторството зад превръщането на необработения деним в продукт за носене.

Памукът, използван при създаването на Prps (произнася се като „PRPS“ или „Purpose“) дрехи, се отглежда специално и органично в Африка. По-конкретно, страни като Уганда, Зимбабве и Бенин са добри редовни източници. Африканският памук е избран, тъй като Африка има климат, който е много благоприятен за растежа на памука и силата, гъвкавостта и издръжливостта, които това дава на отглеждания памук. След като памукът е напълно отгледан и събран, той се изпраща в заводите за производство на Prps в Япония.

След като пристигне памукът, той се вплита в деним. Това се прави на ретро станове, станове, които са били използвани през 60-те години на миналия век и по-рано. Технологията на стана се е променила от тези времена и тъкането на деним е станало много по-ефективно, като е в състояние да произвежда повече деним от по-малко памук и може да го прави по по-последователен начин и с по-малко отпадъци. Prps обаче вярва, че крайният резултат от винтидж становете създава много по-добър деним. Несъответствията, малките разкъсвания и отпадъците са част от визията за дънки Prps за естествено, немасово производство.

С пълен деним, художниците на дънки Prps се захващат за работа. Тези художници са едни от най-добрите шивачи в Япония, подбрани ръчно от основателя на Prps заради техните умения, мъдрост и амбиция. Въпреки че дънките могат да следват едни и същи основни модели и кройки, няма два еднакви чифта Prps. Всяко ожулване, порязване, разкъсване, петно, разтягане, огънато копче, спукана муха, гънка, гънка, разкъсване, боядисване и пране са създадени на ръка. Няма две еднакви дънки Prps, а някои дори не са близки. Всеки артикул преминава през много агресивен и строг процес на стареене и измиване. Това създава автентичен изглеждащ продукт, който наистина представя упоритата работа, която преминава през всеки етап от производството, още от растежа на памука.

За съжаление, Prps е обект на фалшификатори. Тези фалшификатори крадат основния дизайн на дънките и се опитват да ги възпроизведат. В сравнение с оригиналните Prps, тези фалшификати нямат любовта или грижата, които всеки друг чифт дънки получава при производството си. Използваният деним е най-евтиният, който престъпниците могат да намерят, хората, които създават дънките, обикновено са лошо платени хора, които са свикнали с масово производство – количеството пред качеството. Когато фалшификатите се произвеждат от или за големите организирани престъпни групи, работниците във фабриката често са деца, на които се плаща само храна за един ден.

За щастие на опитния потребител е лесно да се забележи и така да се избегне репликацията на Prps дънки. Има няколко признака, които фалшификаторите почти винаги ще пропуснат и много малко от които ще ги получат всички във всеки артикул. Ако сте на пазара за някои Prps сделки, тогава не забравяйте да внимавате за следните признаци, ако не е много вероятно да се окажете с фалшификатите.

  • Логото Логото Prps се намира върху кръпка на колана, обикновено отзад. Тази лепенка винаги е изработена от кожа и има Prps, отпечатан върху нея в удебелен, четим цвят. Ако пластирът не е от истинска кожа (например, ако има усещане за плат или пластмаса), тогава артикулът е фалшив.
  • Регулаторите на талията Prps обикновено има регулатори на талията, така че потребителят може леко да промени напрежението и стегнатостта на дрехата. Фалшивите често имат и това, въпреки че ще им липсват някои жизненоважни подробности. Първо проверете колко добре са закопчани шиповете – ако изскочат случайно или с малко усилие, значи не са истински. Prps също използват само две шипове – ако дънките, които гледате, имат повече или по-малко, те не са истински. Самите шпилки ще имат релефно „SELTEX“ върху тях; ако не са, значи не са истински.
  • Вътрешен джоб Вътрешността на предния джоб ще има щамповано „PRPS“ и размера на дънките. Това обикновено ще изглежда леко измито и ще се появи в много силно, смело изглеждащо лице. Ако липсва или не се показва със силен шрифт (например, показва се със същия курсив като на колана), тогава е вероятно да е неавтентичен.
  • Prps етикет Тагът Prps следва много ясен модел. Първо, етикетът е отпечатан върху етикет в тъмно бежов/светлокафяв цвят. Етикетът има лек нагънат ефект, много видим, но нищо прекалено силно, което да променя физическата посока, върху която е поставен етикетът. Към горната част на етикета, близо до отпечатаното „Prps“, трябва да има модел на червен слънчев лъч, излъчващ се от най-горната крива на първото P, чиито лъчи ще образуват груб триъгълник, когато достигнат и спрат на ръба или околния правоъгълник. Ако лъчите отиват до ръба на етикета или ги няма (може би шарката е нещо друго или плътен цветен блок), тогава дънките не са истински.

Това в никакъв случай не е окончателен списък. Най-важното нещо, което можете да направите, за да се предпазите от този тип измамници, е да купувате само от реномиран, известен и известен магазин. Обърнете специално внимание на цената – всеки обича изгодна сделка, но ако цената е твърде ниска, нещо не е наред. Ниската цена не представлява стойността на оригиналния артикул и затова е вероятно да е неавтентичен.

Ако все пак станете жертва на закупуването на фалшиви дънки Prps, не трябва да губите време да уведомите властите. Повечето фалшиви дрехи се създават и продават от престъпници в организираната престъпност; печалбите от които често се реинвестират обратно в други форми на престъпност. Освен че ще останете без джоба си, ще имате спонсорирана престъпност и на всичкото отгоре ще останете с некачествен продукт.

Prps са една от най-иновативните, екологични дизайнерски къщи в света и техните продукти (с право) винаги са търсени. Защитете се от безскрупулните хора, които смятат, че трябва неморално да печелят от успеха на друг и за ваша сметка, като се научите как да внимавате за разликите между оригинални и фалшиви продукти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *