Дрехи и цвят – как да изглеждаме по-умни, по-здрави и да генерираме уважение

By | ноември 25, 2022

Цветовете, които носите, могат незабавно да ви накарат да изглеждате по-умни, по-слаби, по-здрави и по-привлекателни. Защо защото:

Реагираме на цвета преди ВСИЧКО друго и затова е толкова важно – реагираме на цвета по инстинкт.

Нека да разгледаме как да използвате цвят в роклята си, за да създадете по-добра представа за себе си пред всички, които срещате.

Отговор на инстинкта

Ние действаме по инстинкт за оцветяване и през цялата история нашите реакции към цвета са ни помогнали да оцелеем.

Например, един от нашите древни предци е ловувал в

Джунглата и вижда фигура с черни ивици да се разхожда наоколо – Той не чака да види зъбите! Той незабавно усеща опасност – това е чисто цветът на животното, което предизвиква опасност

Оцветява това, което свързваме с тях

Тъй като обществото се разви, то засили връзката ни с определени цветове, за да предизвика реакция.

Отидете в болница или при зъболекари и често ще видите бледозелени или бледожълти, поради тяхното успокояващо, релаксиращо въздействие.

Вземете пътен знак, светофар или предупредителна бележка, вижте червено и знаете, че вероятно трябва да сте внимателни. През цялото време всеки ден от живота си реагираме на цвета.

Цвят и вашето изображение

Разбира се, можем да използваме влиянието на цвета в наша полза, за да създадем положително впечатление.

Разбирането какво означават различните цветове за другите хора означава, че можете да се обличате така, че да проектирате различни изображения с правилния избор на цвят.

Помислете за това:

Около 60% от дрехите, продавани в западните страни, са черни.

Причината за това е, че черното може да се използва както официално, така и неофициално с голям ефект.

Носенето на черно официално внушава елегантност, сила, авторитет, сила и контрол – Помислете какви цветове използва полицията за униформи и с какво вече ги свързвате и ще получите представа.

Ако трябва да присъствате на бизнес среща или някакво официално събитие, черното винаги е безопасен цвят. В западните култури това привлича вниманието и уважението на хората.

Когато се носи правилно, не можете да сгрешите в черно. Тъмните цветове винаги са по-ефективни в официални ситуации. Тъмно сивото и тъмносиньото също създават подобен образ

Докато червеното се използва, много хора го свързват с конфронтация, така че не е безопасен избор за бизнес срещи.

Защо червеното предизвиква отрицателен отговор? Помислете за знаци, които ви предупреждават за неща, например последно искане за сметка или забрана за пушене, или друг знак, който ви предупреждава да не правите нещо! – Много хора се възмущават от червеното и не го харесват.

Разбира се, има разлики между обществата в цветовете, които харесват и не харесват. Добър пример е червеното, което се смята за много позитивен цвят от китайците.

Цветове, за да изглеждате по-умни

Като цяло колкото по-тъмен е цветът, толкова по-слаби ще изглеждате, нищо чудно, че черното е толкова популярно

Другият трик да използвате цвят, за да изглеждате по-умни, е да сте сигурни, че се обличате само в един цвят.

Защо? Защото не разполовявате фигурата си и не привличате вниманието към някоя от проблемните зони на тялото си.

Цветове за подобряване на вашия външен вид

Например нека вземем някой с блед тен. Те не трябва да носят много светли цветове като жълто и лайм зелено, тъй като това просто ще ги накара да изглеждат измити.

Помислете и за цвета на косата или за всяка друга характеристика.

Ако сте внимателни в избора си на цвят, можете да привлечете вниманието към добрите си страни и да се отклоните от лошите.

Други цветове

Ако искате да проектирате забавно изображение, можете да използвате живи светли цветове. В западните култури ги представяме със забавление (какъв цвят са детските стаи и цветовете, които туристическите компании използват много?) жълто, оранжево, синьо, зелено – всички те в нашата психика представляват добро прекарване.

Цветни консултации

Сега са голям бизнес, тъй като повече хора от всякога търсят да използват цвят, за да прожектират по-добър имидж – Независимо дали искат да изглеждат по-умни, да подчертаят най-добрите си черти или да предизвикват уважение.

Светлината е същността на самия живот и се отразява в цветовете, които виждаме – Ето защо нейният ефект е толкова драматичен върху всички нас и защо използването на цвят е толкова ефективно в нашето облекло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *