Дрехи за йога

By | ноември 12, 2022

Йога е релаксираща и страхотна тренировка за вашето тяло и ум. И все пак, както всяко друго нещо, това може да дойде със своя справедлив дял от разочарованията. Едно от нещата, които новите студенти ме питат най-много, е какъв вид дрехи за йога е най-добре да носите, докато тренирате.

Може да звучи малко повърхностно, но ме изслушайте. Не препоръчвам да излезете и да си купите изцяло нов гардероб, само за да можете да изглеждате стилно, докато сте във форма. Въпреки че това е важно за много хора, не видът загриженост е най-важното нещо. Най-важното е дрехите ви за йога да са удобни. Дрехите, които са твърде тесни, могат да ограничат движенията ви. Междувременно дрехите, които са твърде широки, могат да ви пречат. Просто не искате нищо да ви разсейва по време на тренировка, особено нещата, които можете да контролирате, като например това, което носите.

С това казано, намирането на нещо, което е удобно, е първото изискване. Не забравяйте, че когато става въпрос за това какво носите по време на тренировка, най-голямото разсейване е как се чувствате във вашата втора кожа. Чувството за комфорт е концепция от две части: психически комфорт и физически комфорт. Трябва да се чувствате комфортно с това как изглеждате, но най-важното за йога е, че трябва да се чувствате физически удобно в дрехите си за йога, ако искате да извлечете максимума от тренировката си. Това е последвано от това как вашият гардероб действително пасва.

В идеалния случай искате нещо, което е достатъчно свободно, за да можете да имате пълна гама от движения за вашите пози. Смятам, че обикновените памучни ризи са чудесни за горната част на тялото ви. Носенето на тясна риза всъщност е много лошо, тъй като много пози изискват много течни движения. Въпреки че трябва да се отбележи, че ризата, която е твърде голяма, има тенденция да се обвързва.

Също така искате дрехи за йога, които са достатъчно стегнати, за да не падат или да се превърнат в пречка. Бих ти препоръчал ластици за долната част на тялото. Като имате панталони, които са тесни, но могат да се разтягат, можете да сте сигурни, че те никога не ви пречат. Ако не се чувствате комфортно с ластика, спортните панталони могат да свършат работа. Просто трябва да се уверите, че не са прекалено широки и че коланът ще остане на мястото си. Последното нещо, което искате, е те да се подхлъзнат. Всичко, което пречи на краката ви, може да бъде катастрофално, когато се опитвате да правите пози, които изискват много баланс.

Това прави съблекалнята в магазина изключително важна. Не мога да подчертая това достатъчно: пробвайте дрехите си, преди да ги купите! Докато го правите, опитайте няколко пози, докато сте в съблекалнята. Това би трябвало да ви даде добра представа как вашите дрехи за йога ще работят по време на класа. Разбира се, нещата се свиват при пране и какво ли още не, но ще имате по-добра представа с какво могат да се справят тези предмети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *