Дрехи в китайски стил, нова модна тенденция

By | December 3, 2022

Що се отнася до китайските модни елементи, те са до голяма степен прикрепени към модерното модно облекло, като китайско оцветяване, рисуване и печат, техника на бродиране, син и бял порцелан, стил на рязане на хартия и др. Все повече и повече модни дизайнери от световна класа започват да прилагат китайски традиционни елементи в съвременния моден дизайн. През 2011 г. дрехите в китайски стил неминуемо ще станат много важен моден елемент.

Днес, независимо дали в Париж, Милано или Ню Йорк, дрехите, проектирани в китайски стил, са много обичани от хората, особено от тези модни дизайнери, международни знаменитости и супер звезди. По време на 57-ия филмов фестивал в Кан през 2004 г. Гонг Ли, китайска суперзвезда, носеше белия Cheongsam, проектиран от Том Форд. По-специално, гърбът приема техника на бродиране, която разкрива един вид великолепни китайски характеристики. Дизайнерът Том Форд накара Гонг Ли да олицетворява вкуса на ориенталските жени и елегантността на западните жени на този филмов фестивал. Освен това, Fan Bingbing, облечен в син и бял порцелан, Gao Yuanyuan, облечен в пекинска рокля с бродерия, Zhang Jingchu, облечен в рокля с фрески на Dunhuang.

През 2011 г., с пускането на китайския промоционален видеоклип на Таймс Скуеър в Ню Йорк, много от китайските красавици, носещи рокли в китайски стил, със сигурност ще прокарат източните модни елементи в света.

Китайските модни елементи вече пристигат и са нетърпеливи да се насочат към най-модерната световна мода. Прилагането на китайска бродерия, подвързване, завързани копчета, копринено въртене в дизайните на дрехите ще се превърне в нова модна тенденция през 2011 г. Традиционното китайско народно изкуство с класически фин дух, традиционните класически шарки и цветове ще бъдат комбинирани с модерни стилове на облекло, разкривайки силна наслояване на усещането за източна и западна култура под новия естетически конфликт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *