Дизайнерски деним – висок клас обработка

By | септември 1, 2022

Използването на висококачествени винтидж станове и естествени багрила води до създаването на тъкан, която е издръжлива и запазва формата и цвета си за по-дълго време.

Въпреки че първокласната марка на дребно от $250-$400 не би трябвало да има проблем с дълголетието, тя просто добавя повече здравина към тъканта, когато е изтъкана на станове от 1960 г.

Процесът на санфоризация е разработен през 20 век. Този процес по същество контролира тъканта, като я свива и разтяга, за да получи правилната дължина и ширина. Това основно позволява на тъканта да стане стабилна, преди да бъде нарязана на различни стилове. Когато денимът е готов, той има малки кичури косми, които покриват цялата повърхност. Тази коса се изгаря с процеса на изпичане на денима, за да му се придаде гладко покритие.

Естествени багрила и мек кепър за дънки

Обикновено използваното естествено или изкуствено багрило, използвано за придаване на традиционния цвят на денима, е известно като индиго. Синтетичната версия също е налична на пазара и се използва от обикновени марки, но водещите марки начисляват астрономия към цените за своята премиум и супер премиум гама дънкови дънки, като дънките Edwin и дънките на Fred Perry, за които е известно, че използват естественото багрило, извлечено от Idigofera растение тинктория. Памучната тъкан се обработва до ферментация и цветовете се променят, когато е изложена на светлина и въздух.

С кепър върху тъканта е или лява, или дясна ръка и може да бъде идентифицирана лесно. Ако линията, започваща от горния ляв ъгъл, пада в долния десен ъгъл, тогава това е ляв кепър. Обратно, ако използваният деним, изтъкан с линията на кепър, отиваща горе вдясно, пада по диагонал в долния ляв ъгъл на тъканта, тогава това е десният кепър. Общоизвестно е и се усеща, че кепърът от лявата ръка е много мек на усещане в сравнение с кепъра за дясна ръка, след като се измие.

Цветно измиване за проблемен дизайнерски деним

Производителите на първокласен деним от Япония, като Edwin jeans, са известни с различното кроене и пране, налични в гамата на тяхната марка. Най-често използваният термин е антифит. Това е основно, когато долната част на дънките е нарязана право напречно или различно от традиционната извита мода.

Тази кройка прави предната част, която е известна като горен блок от талията до чатала, много различна от обикновените дънки. Това е основно проектирано чрез прекрояване на гащеризона, за да изглежда като долна част за дънките. Обикновено гащеризоните се кроят така, че да висят по тялото и това се отразява в стила anti-fit, така че също да не следва формата на тялото.

Причината, поради която anti-fit е изключително популярна е, че осигурява по-добър комфорт и седалката на дънките не се износва бързо. Различните пранета, предлагани от производителите на дънки Edwin, са известни като Osaka Wash, Nagoya Wash Kiso Wash, Hagi Wash и Matsue Wash.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *