Въвеждане на функциите на напълно автоматичен miniPV HX и Malvern Zetasizer Nano.

By | март 28, 2024

Вискозиметър за полимерни разтвори CANNON успешно разработи допълнителна функция в конструкцията на вискозиметъра за полимерни разтвори miniAV ®: miniPV ®-HX е съвместим с агресивни киселини и разтворители, които обикновено се използват при вискозиметрия на разредени разтвори на полимери. Мощният софтуер ViscproII осигурява относителен вискозитет въз основа на измервателен поток с времева кумулация 1/100.

Второ за температурно контролирани 1/100 от градуса. Стойностите на редуцирания вискозитет и вътрешния вискозитет могат да се определят и чрез един от двата метода на вътрешния вискозитет на едно място или по-строго чрез анализ на Хюджинс-Кремър. Софтуерът поддържа и параметъра на Марк Хууинк-Сакурада и като опция може да се разклони за отчитане на молекулното тегло на полимера.

Новият miniPV-HX предлага автоматично измерване на потока и записване на данни в стандартен формат на база данни за пълна автоматизация, включително пълнене на епруветка, промиване и сушене. софтуерът viscpro II предлага гъвкави формати на отчети и универсални възможности за експорт на данни.

Компанията CANNON Instrument Company казва: „Този нов продукт е способен на много прецизни измервания на вискозитета, без да се налага да се решават каквито и да било трудови проблеми, традиционно свързани с тези измервания.“ Компанията коментира: „В момента се работи по проекта за изграждане на система за измерване на качеството на водата в околната среда. Новият miniPV-HX има вграден автосемплер, което позволява непрекъснато измерване на пробите без оператор.

MinPV HX – височина 30,5″, квадратна площ на работния плот приблизително 40 см (15,5″). Модулен дизайн, може да се подрежда в стекове, за да се спести работна ръка, както и контролния блок (35 cm x 40 cm, 13,5″ x 15,5″) и станцията за разтворители (8 cm x 33 cm, 8″ x 13″).

Malvern добави гамата от инструменти за характеризиране на материали SV-10 vibroviscometer за използване с наночастици Zetasizer; SV-10 е много лесен за използване, чист, сравнително евтин и предлага бърз и точен диапазон на измерване на вискозитета от 0,3 до 10 000 mPa × s . С точност от 1 % в целия измервателен диапазон на данните, той може да се използва за подобряване на точността на измерванията на размера на частиците при динамично разсейване на светлината, което прави SV-10 и Zetasizer Nano идеални за изследвания на емулсии и дисперсии, особено за характеризиране на протеинови разтвори преди кристализация.

Динамичното разсейване на светлината определя размера на частиците, когато случайното движение на частиците е Брауново движение. Този проблем е пряко свързан с вискозитета на течността, в която се движат частиците, така че всяка неточност в измерването на вискозитета води директно до неточност в определянето на размера на частиците SV-10 е безценен аксесоар за системите за динамично разсейване на светлината, тъй като е изключително точен и може да измерва дори водни среди с нисък вискозитет.

SV-10 е уред за измерване на вискозитет, в който две златни проби са потопени в лопатка с постоянна амплитуда и вибрират чрез електромагнитно задвижване. Заглушаващият ефект на вибрациите е свързан с вискозитета на пробата. След стабилизиране на системата за около 15 s вискозитетът се отчита непрекъснато. Позлатеният сензор, използван в устройството, е съвместим с всички течности и е подходящ за измерване на температури в диапазона от 0 до 100 °C.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *