Въведение в марката дизайнерско облекло „Елвис Исус“.

By | септември 6, 2022

Elvis Jesus експлодира в света на модата през 1997 г., възприемайки Rock’n’Roll „live-fast die-hard“ подход към тенденциите, модата и стила на времето. Той въведе хаос, блясък и философия в индустрията, почти мигновено развивайки световна субкултура на отдадени фенове; тези фенове искаха нещо свежо, бляскаво и рисковано – блестящото представяне на Elvis Jesus надхвърли тези изисквания във високооктанов стил.

Името Елвис Исус идва от две от най-емблематичните фигури в историята – Елвис Пресли и Исус от Назарет. Двете фигури се появяват често в дизайните, често по невероятни и понякога противоречиви начини. Добър пример за това може да се намери в една от техните тениски от колекцията им есен/зима 2009. Тениската се казва „Pulp“ и изобразява героите на Елвис и Исус, облечени в костюми и държащи пистолети, като известната сцена от Pulp Fiction, включваща Джон Траволта и Самюел Л. Джаксън, точно когато завършват в сцената в апартамента в началото на филма. Друг пример е от същата колекция. Той включва Елвис и Исус, пресъздаващи емблематичния плакат от филма „Goodfellas“ от 1990 г. Този плакат съдържа мотото „Godfellas“.

Кинки Фридман е още един принос към вдъхновението с книгата си „Елвис, Исус и аз!“ – Култов фаворит, издаден през 1993 г. Проблясъци и следи от безпрепятственото, по-голямо от живота отношение и личност на Фридман преобладават в колекциите на Елвис Исус. Елвис Исус не само чества контракултурата, но активно я прегръща и в много отношения я предефинира. Това не е марка за хора, които следват тенденциите – това е за хора, които гледат на тенденциите с известна доза пренебрежение и вярват, че просто не е нужно да ги следват. Те не се нуждаят от това, просто защото вече са над всичко, което някоя популярна тенденция може да направи за тях.

Елвис Исус се гордее с това, че прокарва страхотните си стилове и дизайни до границите на това, което се предвижда, очаква или предлага другаде. Това е марка Live-Fast, Die-Hard с огромен брой фенове на контра-културата, фенове, които живеят за вълнението, което им представя новата колекция на Elvis Jesus и го прегръщат. Вие носите EJ артикул точно толкова, колкото той носи вас – и двамата допринасяте един за друг, променяйки начина, по който се възприемат нещата и вашите взаимодействия с и около други хора.

Последователите на EJ включват елита на модната преса в Европа и Обединеното кралство, включително Vogue, iD, Tank, Intersection и Sportswear International. Известно е също, че много знаменитости са привърженици на EJ облеклото.

Къде да купя:

Elvis Jesus прилага строга политика за разпространение, така че намирането на техните продукти често може да бъде малко трудно. Те са склонни да предпочитат специализирани, независими магазини пред безличните вериги магазини (и браво на тях за това!), така че пазаруването онлайн често е трудно.

Съединени щати

SSense.com

Стил Ракета

Великобритания

Sa-kis.co.uk (Международни доставки)

Якудза

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *